ZA NE POVEROVATI! Beograđani u ŠOKU: Sramotna inicijativa osvanula u stambenoj zgradi (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Feb.2024, 21:49

ZA NE POVEROVATI! Beograđani u ŠOKU: Sramotna inicijativa osvanula u stambenoj zgradi (FOTO)

Za svaku osudu

Nije tajna da se na sastancima skupštine stanara neretko dešavaju situacije za nevericu, ali jedna inicijativa koja je javno objavljena na društvenim mrežama izazvala je bes Beograđana, ali i svih drugih koji su je pročitali.

Ista inicijativa postavljena je na glasanje, ali nije poznato šta su stanari odlučili.

Kako se može pročitati u obaveštenju koje je završilo na platformi X, pred stanarima Gandijeve 44 u Beogradu se pojavila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << inicijativa da se ukloni rampa za osobe sa invaliditetom ispred visokog prizemlja, predložena od strane nekolicine prisutnih na sednici stambene zajednice.

- Sram vas bilo komšije! Hoće da uklone rampu za invalide jer se trenutno ne koristi i kao naružuje izgled - napisao je besno korisnik mreže X koji je objavio sporno obaveštenje.

Prema onome što dalje piše, stanari se pozivaju da učestvuju u anketi povodom ove odluke do 4. marta, a pored toga upitani su i za mišljenje o vraćanju boje lifta u pređašnju.

Kako je navedeno u obrazloženju, rampa za osobe sa invaliditetom se ne koristi, a po mišljenju predlagača, ona narušava izgled zgrade.

Sram vas bilo komšije! Hoće da uklone rampu za invalide jer se trenutno ne koristi i kao naružuje izgled! Možemo da sredimo da postanete invalidi pa da se ipak koristi 🤬 pic.twitter.com/50fnz6SJQ3

— Blokovi.com (@blokovi) February 27, 2024

Ova inicijativa izazvala je bes na pomenutoj mreži, a korisnici nisu štedeli predlagače u svojim reakcijama.

Jedan od njih primetio je i da tu istu rampu koriste i roditelji sa kolicima, biciklisti i mnogi drugi, te da je zbog toga besmisleno reći da se ne koristi čak i ako u zgradi nema osoba sa invaliditetom.

Drugi su pak razmišljali zašto bi tako nešto palo na pamet bilo kome.

- Kad sklone rampu automatski dobijaju još jedno ili dva parking mesta, iako to baš tako ne izgleda - napisao je jedan od njih.

- Nije čak ni to u pitanju, nema nikakve koristi ako se ukloni. Izgleda da su samo zli ili glupi - nadovezao se autor objave.

Izvor: Srbija Danas/Blic/Vanja Zelenović/Prenela: T.M.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.