ZA KOGA SU DANAS HRVATI - Plenković ili Milanović? Pogledajte kako kotiraju Pupovca, sprovedena anketa

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Avg.2023, 00:44

ZA KOGA SU DANAS HRVATI - Plenković ili Milanović? Pogledajte kako kotiraju Pupovca, sprovedena anketa

Istraživanje je sprovedeno od 1. do 4. avgusta na uzorku od 1.300 ispitanika

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović i dalje je vodeći na listi najpopularnijih političara sa 16 odsto podrške građana, iako je najnoviji rezultat iz avgusta lošiji u odnosu na jul kada je imao podršku od 17,4 odsto, pokazalo je istraživanje javnog mnjenja koje je sprovela agencija Promocija plus za RTL.

Na drugom mestu je premijer Andrej Plenković koji ima podršku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od 14,4 odsto, što je manje u odnosu na 17 odsto koliko je imao u julu.

Na trećem mestu je gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević koga su ispitanici takođe lošije ocenili u avgustu u odnosu na jul, pa sada ima 4,7 odsto podrške, dok je prošlog meseca imao 5,4 odsto, prenosi Index.hr.

Gradonačelnik Vukovara i predsednik Domovinskog pokreta Ivan Penava je na petom mestu sa 2,8 odsto, dok je u julu ima 3,1 odsto podrške. Najveći broj građana Hrvatske, 26,1 odsto je na pitanje ko je najpopularniji političar ipak odgovorio sa - niko.

Andrej Plenković je za gotovo trećinu ili 31,2 odsto ispitanika najnepopularniji hrvatski političar, što je porast u odnosu na jul, kada je tako mislilo 29,3 odsto građana.

Dvostruko bolje je po tom pitanju prošao Zoran Milanović koga je u avgustu kao najnepopularnijeg ocenilo 16,5 odsto građana u odnosu na 14,3 odsto u julu.

Predsednik Srpskog nacionalnog veća Milorad Pupovac našao se na petom mestu najnepopularnijih političara u Hrvatskoj sa 1,8 odsto, što je manje nego u julu kada se tako izjasnilo 2,2 odsto ispitanika. Za 15,8 odsto ispitanika najnepopularniji su - svi političari.

Ispitanici su rad predsednika Milanovića ocenili sa 2,79, rad Sabora sa 2,05, a Vlade sa 2,16. HDZ je ubedljivo najpopularnija stranka, a podrška ispitanika je i u avgustu i u julu nešto iznad 25 odsto. Prema anketi, čak 75 odsto ispitanika nema društveni optimizam. 

.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.