ZA DLAKU IZBEGNUTA TRAGEDIJA: Avion iz Drugog svetskog rata uleteo u more prepuno kupača! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Apr.2021, 11:53

ZA DLAKU IZBEGNUTA TRAGEDIJA: Avion iz Drugog svetskog rata uleteo u more prepuno kupača! (VIDEO)

Pilot je u poslednjem trenutku sprečio najgore

Kokoa, jedna od frekventnijih plaža na Floridi bila je poprište prave drame kada je na iznenađenje kupača, na samo nekoliko metara od njih, direktno u plićak sleteo avion iz doba Drugog svetskog rata.

Čim su videli kako avion sleće prema njima, oni koji su se sunčali na plaži uhvatili su se svojih mobilnih telefona, pa je snimak incidenta ubrzo završio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na društvenim mrežama.

⁦@cnnbrk⁩ ⁦@CNN⁩ Cocoa Beach Air Show pic.twitter.com/gb5ea7r6gP

— kami moffitt (@KamiMoffitt) April 17, 2021

Jednomotornom "TBM Avendžeru" koji je učestvovao na aeromitingu u blizini plaže dogodio se mehanički kvar, a pilot se dobro snašao i uspeo da sleti i izađe iz aviona.

- Spasioci su brzo stigli na mesto nesreće. Pilot nije povređen - izvestili su organizatori Kokoa Bič Er Šou-a.

Good control, from other pics looks like pilot made it ok. Close call though! pic.twitter.com/v0SvG1E6na

— dr aero (@dr_aero) April 17, 2021

- Pilot je u poslednjem trenutku izbegao kupače kojih je bilo dosta u moru. Potom je izašao na vrh aviona, činilo se da je dobro - rekla je jedna od očevidaca.

"TBM Avendžer" je američki torpedni bombarder napravljen inicijalno za američku mornaricu i marince. U službu je stupio 1942. godine, a piloti koji su upravljali ovim modelom učestvovali su u bici kod Midveja koja se odigrala između američke i japanske mornarice.

Vesti o domaćem i stranom naoružanju možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Sleti do plaže

Izvor: RTS, 19.Apr.2021

. Avion TBM "avendžer" iz Drugog svetskog rata prinudno sleteo na plažu na Floridi. Pilot nije povređen.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.