ZA BOLJU KOMUNIKACIJU NAJSTARIJIH SA PORODICAMA: Obezbeđena nova IT oprema za pet gerontoloških centara u Srbiji!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jun.2020, 18:45

ZA BOLJU KOMUNIKACIJU NAJSTARIJIH SA PORODICAMA: Obezbeđena nova IT oprema za pet gerontoloških centara u Srbiji!

Ministar za rad, zapošlјavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević potpisao je Sporazum o donaciji sa direktorom nemačke humanitarne organizacije - ASB u Srbiji Gordanom Velevom, kojim će se obezbediti nova IT oprema za pet gerontoloških centara, čime će se korisnicima omogućiti lakši i češći kontakt sa porodicama i prijatelјima, koji je otežan zbog trenutne epidemiološke situacije u Srbiji COVID-19.

Ministar Đorđević rekao je da će pomenuta oprema >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << biti donirana gerontološkim centrima u Subotica, Kruševcu, Šapcu, Dimitrovgradu i Novom Pazaru, a kako kaže, nada se da će u nekom budućem periodu i svi ostali centri na teritoriji naše zemlјe biti opremlјeni na isti način.

„ASB i ambasada Nemačke pokazale su se kao veoma odgovorne i na njihov predlog je i pokrenuta ova inicijativa. IT oprema će prvenstveno biti od značaja za sve naše korisnike, ali služiće i kao pilot projekat koji će pokazati kakav pristup treba da imaju svi centri na teritoriji naše zemlјe. Verujem da je ovo odlična stvar i nadam se da će se, kada sumiramo efekte pokrenutog projekta, svim ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika omogućiti da imaju jedan ovakav sistem“, rekao je ministar.

Đorđević je zahvalo ASB-u i nemačkoj ambasadi na dosadašnjoj saradnji i napomenuo da će se svi zajednički projekti, koji su pokrenuti pre epidemije, nastaviti u narednom periodu i to još jačim intenzitetom.

Direktor nemačke humanitarne organizacije - ASB u Srbiji Gordan Velev zahvalio je ministru Đorđeviću, kao i celokupnom Ministarstvu na pruženoj podršci u ovoj ideji.

„Drago nam je što ćemo moći najstarijim građanima da olakšamo komunikaciju sa porodicom, koja je značajno otežana zbog epidemije korona virusa. Pored resornog ministarstva zahvalni smo i nemačkoj ambasadi i Ministarstvu spolјnih poslova Nemačke, koji su prepoznali značaj ovog projekta“, rekao je Velev.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.