ZA ANĐELE SEVERA I BEBE: Fondacija Mozzart deo velike akcije za prvu Narodnu kuhinjicu za najmlađe

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jan.2024, 17:27

ZA "ANĐELE SEVERA" I BEBE: Fondacija Mozzart deo velike akcije za prvu Narodnu kuhinjicu za najmlađe

Samo prošle godine udruženje iz Bačke Topole podelilo 90.000 za mališane iz socijalno ugroženih porodica

Kada su gladne bebe to najglasnije i najjasnije umeju da ispolje, a glas mnogih od njih bolno odjekuje u ušima roditelja koji nemaju čime da ih nahrane. Ipak, da ima onih koji čuju njihov glas, potvrđeno je na velikoj humanitarnoj akciji organizovanoj u Beogradu, gde su prikupljena sredstva za prvu Narodnu kuhinjicu za bebe Srbije. Deo velike plemenite slagalice bila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je i Fondacija Mozzart, koja se donacijom paketića za najmlađe pridružila sjajnoj misiji koja je ujedinila građane širom zemlje.

A post shared by Fondacija Mozzart (@mozzartfondacija)

Pelene, mleko, kašice i flašice bili su samo neki od prioriteta na spisku prve Narodne kuhinjice za bebe Srbije, koju je osnovala humanitarna organizacija „Anđeli severa" iz Bačke Topole.

Prezadovoljni smo i presrećni što su se građani okupili u velikom broju i pozitivnom energijom ulepšali naš događaj. Nama je svaka pomoć od velike koristi i raduje nas činjenica da su se brojne kompanije i fondacije pridružile akciji - dodala je Dejana Draškić, iz udruženja Anđeli severa koje samoinicijativno snabdeva socijalno ugrožene porodice po Srbiji kako bi i njihovi mališani imali šta da jedu.

Samo prošle godine su podelili 90.000 obroka bebama i deci sa invaliditetom. Kako su zalihe već pri kraju organizovana je akcija prikupljanja paketa koja je na Ušću okupila veliki broj građana ali i društveno odgovornih kompanija.

Briga o najmlađima je uvek na našoj listi prioriteta i nikakve dileme nije bilo kada smo čuli za ovu sjajnu akciju da se pridružimo i da budemo deo jedinstvene humanitarne misije koja je sa Ušća poslala jednu prelepu sliku - istakla je Milica Čakajac, iz Fondacije Mozzart koja je od početka godine brojne mališane obradovala novogodišnjim paketićima.

Pokloni su tada stigli i za štićenike doma "Drinka Pavlović" i "Jovan Jovanović Zmaj", dok su u prvim danima nove godine, u saradnji sa Ministarstvom za brigu o porodici i demografiju, paketići podeljeni deci sa retkim bolestima. Fondacija Mozzart podržala je i humanitarnu akciju ekipe filma "Čuvari formule", koji su posetili Dom za decu bez roditeljskog staranja "Moša Pijade". Reditelj Dragan Bjelogrlić, kao i glumci Alisa Radaković i Jovan Jovanović podelili su novogodišnje paketiće štićenicima, a pokloni su dostavljeni i deci u drugim domovima na teritoriji Beograda, Niša i Novog Sada.

Promo

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.