Yu domen još šest meseci

Izvor: RTS, 30.Sep.2009, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Yu domen još šest meseci

Međunarodni internet registar Ajkan odobrio je produženje roka za gašenje internet domena yu do 30. marta 2010. godine pod uslovima koji će biti naknadno saopšteni.

Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS) saopštio je da je dobio informaciju da je međunarodni internet registar Ajkan odobrio produženje yu domena za najviše šest meseci, pod uslovima koji će RNIDS-u biti naknadno saopšteni.

Ukoliko uslovi budu prihvatljivi, Upravni odbor RNIDS-a >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << će doneti odluku o konačnom datumu gašenja preostalih 4.000 yu domena, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena, navedeno je u saopštenju.

Internet domen sa nastavkom yu trebalo je da bude ugašen danas u ponoć.

RNIDS je organizacija koja upravlja nacionalnim internet domenom i pored srpskog .rs domena, nadležna je i za upravljanje starim .yu domenom.

Ajkan je međunarodno telo koje upravlja internet domenima na svetskom nivou i donosi odluke o uvođenju i gašenju nacionalnih i generičkih internet domena.

Član Upravnog odbora Registra nacionalnog internet domena Srbije Jelena Opačić je ranije navela da postoji još 4.000 .yu domena za koje je RNIDS tražio produženje, ne zbog toga što svi ti domeni još nisu preregistrovani na novi .rs domen, već da informacije na koje oni upućuju ne bi bile trajno izgubljene sa Interneta.

Registracija internet domena sa nastavkom .rs, počela je 10. marta prošle godine, a do danas je registrovano 50.609 domena sa tim nastavkom.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.