Yahoo ugasio e-mail servis u Kini

Izvor: B92, 19.Avg.2013, 22:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Yahoo ugasio e-mail servis u Kini

Yahoo je ugasio svoj e-mail servis u Kini, uz obrazloženje u kojem korisnicima sugeriše prenos naloga na Alibabin e-mail server Alimail.

Gašenje e-mail servisa Yahooa u Kini je najavljeno 18. aprila i deo je plana postepenog gašenja servisa u Kini otkad je Yahoo još 2005. godine stekao udeo u Alibabi, jednoj od najvećih internet kompanija u zemlji.

Yahoo je korisnicima sa sufiksima @yahoo.com.cn i @yahoo.cn omogućio registraciju i prenos podataka u novi Alimail >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nalog, gde će nastaviti da primaju e-poštu.

Yahoo je za 40 odsto udela u Alibabi 2005. godine platio milijardu dolara, a od tada, Alibaba je izrasla u okosnicu kineskog brzorastućeg e-komercijalnog tržišta. U septembru prošle godine Alibaba je izvršila početni otkup deonica od Yahooa za 7,6 milijardi dolara, dok se preostalih 24% udela Yahooa u kineskoj kompaniji, koji bi trebalo da izađu na javnu ponudu u naredne dve godine, procenjuje da vrede oko 14 milijardi dolara.

Osim kroz ulaganja u Alibabu, Yahoo je svoju poziciju na kineskom tržištu učvrstio i nedavnom kupovinom Ztelic, startup kompanije iz Pekinga. Osam Ztelic programera i inženjera pridružilo se istraživačko-razvojnom timu Yahooa u Pekingu, dok je osnivač Ztelic, Hao Zheng, koji je ujedno nekad i radio za Yahoo, dobio mesto upravnika u Pekinškom Global R&D centru.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.