YEP DANI ZAPOŠLJAVANJA U BiH

Izvor: IstocnoSarajevo.net, 03.Nov.2010, 02:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

YEP DANI ZAPOŠLJAVANJA U BiH

Otvorena radna mjesta i edukacija za nezaposlene. Uključiti se mogu svi poslodavci i osobe koje traže posao. U narednih mjesec dana program “YEP Dani zapošljavanja”, održat će se i u gradu Istočno Sarajevo u opštinama Sokolac, Pale i Istočnom Novom Sarajevu. “YEP dan zapošljavanja” održat će se u sarajevsko opštini Vogošća u četvrtak 04. novembra, uz partnersku podršku OSCE-a i Opštine Vogošća. Predstavit će se otvorena radna mjesta na koje je moguće aplicirati odmah. >> Pročitaj celu vest na sajtu IstocnoSarajevo.net << Nezaposleni će moći učestvovati u radionicama na kojima će saznati šta ih očekuje na savremenom tržištu rada, kako i gdje tražiti posao te kako se pripremiti za razgovor za posao.
U terminu od 11:00 do 16:00 sati, na prometnoj vanjskoj lokaciji ispred Kulturnosportskog centra, bit će postavljeni štandovi na kojima će se moći dobiti informacije o otvorenim radnim mjestima te prijaviti za posao. Radionice će se održavati u dva termina, od
13:15 do 14:00 h u Srednjoškolskom centru za maturante, te od 14:15 do 15:00 za sve nezaposlene.
“YEP dani zapošljavanja” je program namijenjen zapošljavanju i edukaciji mladih koji traže posao te onih koji završavaju formalno obrazovanje i pripremaju se za tržište rada. Program je zamišljen kao niz posjeta mobilne jedinice za zapošljavanje mladih, specijalno opremljenog vozila koje omogućava organizatorima da ovakve aktivnosti sprovodi na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine.
Ohrabreni dobrim rezultatima organizatori su odlučili nastaviti sa ovim aktivnostima te će program posjeta biti održan u 6 opština na prostoru Sarajevske makroregije, a nastavlja se u sjeveroistočnoj BiH, te u Hercegovini.

Nastavak na IstocnoSarajevo.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta IstocnoSarajevo.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta IstocnoSarajevo.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.