Xiaomi Redmi Note 13 serija telefona kreće u međunarodnu distribuciju

Izvor: Piplmetar.rs, 16.Jan.2024, 14:31

Xiaomi Redmi Note 13 serija telefona kreće u međunarodnu distribuciju

Kineska kompanija Xioami predstavila je Redmi Note 13 liniju telefona u Kini, a tri meseca od tada, asortiman uređaja sa 5G podrškom koji je čine stigao je na prvo tržište van ove države, što je bila Indija. Sada, Xiaomi Redmi Note 13 serija stiže i u druge države sveta, uz kompanijsko obećanje da će trio koji je čini biti spreman za novi HyperOS softver – što znači da ove telefone trenutno pokreće MIUI operativni sistem, ali da novi stiže uskoro, piše GSMArena.
Ovu seriju >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << uređaja čine tri telefona: osnovni Redmi Note 13 model, Redmi Note 13 Pro, kao i najbolji u liniji Redmi Note 13 Pro+.
Flegšip linije dolazi s kamerom od 200 MP, brzim punjenjem od 120 W kao i IP68 sertifikatom za otpornost na vodu i prašinu. Verzija konfiguracije 12/256 GB košta 450 evra u Evropi, ali cena će verovatno varirati od države do države nakon primene različitih poreza i konverzija valute.
„Obični“ Pro model takođe ima glavnu kameru od 200 MP, a pokreće ga Qualcomm Snapdragon 7s Gen 2 čipset, za razliku od najboljeg u seriji koji ima Mediatek Dimensity 7200 Ultra procesor. Baterija na ovom uređaju ima kapacitet 5000 mAh, ali je brzo žično punjenje ovde smanjeno na 67 W. Ovaj telefon na sajtu Amazon košta manje od 400 evra za opciju sa osam gigajbata RAM-a i 256 GB prostora za skladištenje podataka.

Xiaomi Xiaomi
Osnovni model, Redmi Note 13 ima najmanje megapiksela na glavnoj kameri – 108, a pokreće ga takođe čipset kompanije MediaTek, ali model Dimensity 6080. Ujedno, ovaj telefon je i najpristupačniji, a varijanta sa 6/128 GB radne i memorije za skladištenje podataka košta 280 evra, dok je onaj sa 8/256 GB i dalje ispod 300 evra, odnosno 290.
Redmi Note serija je najpopularnija linija pristupačnih Xiaomi pametnih telefona, što znači da će biti dostupna i u svim većim i onlajn prodavnicama širom sveta.
Upravo jednu ovakvu seriju, pod nazivom Note, najavila je i kompanija Realme, otkrivši da ona stiže uskoro, dok su insajderi objavili nešto više informacija o tome.
Opširnije
Izvor: Benchmark.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.