Izvor: Piplmetar.rs, 29.Jul.2023, 10:30

Xiaomi 14 Pro+ navodno ima kodno ime Aurora i četiri Leica kamere

Predstojeća serija pametnih telefona kineske kompanije trebalo bi da sadrži više modela, a nezvanično su to: Xiaomi 14, Xiaomi 14 Pro, Xiaomi 14 Pro+ kao i Xiaomi 14 Ultra. Postojanje Pro+ modela ipak nije potvrđeno, ali insajderske informacije otkrivaju da on itekako postoji sa kodnim nazivom Aurora kao i njegove ključne specifikacije njegove serije, piše GizmoChina.
Interno ime telefona Aurora inspirisano je rimskom mitologijom, dok su kodni nazivi za standardne modele iz serije, odnosno >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << za uređaje Xiaomi 14 i Xiaomi 14 Pro navodno Hudži i Šenong.
Prema informacijama koje je objavio poznati nalog Digital Chat Station sa Weibo mreže, navodno će sva četiri modela 14. generacije 14 Snapdragon 8 Gen 3 čipset, dajući im značajnu snagu i performanse.
Ključne specifikacije Xiaomi 14 Pro+ i ostalih modela iz serije Glasine ukazuju da će Xiaomi 14 Pro+ doći sa postavkom od četiri Leica kamere, sa ciljem da žestoko stane na crtu Xiaomi 13 Ultra modelu. Ukupni maksimalni domet zuma koji će nuditi biće 120x, a konfiguracija kamere će uključiti glavni senzor od 50 MP kao i telefoto periskopsko sočivo sa 50 MP.

Benchmark
Standardni Xiaomi 14 model trebalo bi da ima periskopsko telefoto sočivo sa žižnom daljinom od 90 mm i 3,9x optičkim zumom. Pro model trebalo bi da ima pojačano telefoto sočivo sa 115 mm žižne daljine i 5x optičkim zumom.
S druge, odnosno četvrte strane, Xiaomi 14 Ultra model će navodno imati Leica profesionalni „super telefoto“ objektiv sa žižnom daljinom od 120 mm i 3-10x optički zum.
Kapacitet baterije za osnovni model će verovatno biti 4860 mAh dok će Pro verzija imati 5000 mAh, pri čemu obe podržavaju brzo punjenje od 120 W.
S obzirom na to da Xiaomi priprema predstavljanje MIUI 15 verzije softvera, očekuje se da će novi OS debitovati na uređajima koji će svetlost dana ugledati u drugoj polovini godine, a u koje spada Xiaomi 14 serija. Lansiranje prva tri modela iz serije očekuje se u novembru, dok će model Xiaomi 14 Ultra verovatno „prebaciti“ godinu i biti lansiran početkom 2024.
Opširnije
Izvor: Benchmark.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.