Xiaomi 13T serija zvanično lansirana: donosi poboljšane verzije telefona u odnosu na Redmi K60 Ultra „rođaka“ u Kini

Izvor: Piplmetar.rs, 27.Sep.2023, 16:31

Xiaomi 13T serija zvanično lansirana: donosi poboljšane verzije telefona u odnosu na Redmi K60 Ultra „rođaka“ u Kini

Posle brojnih glasina o datumu lansiranja i potencijalnih specifikacija, Xiaomi 13T serija danas je končano i zvanično objavljena na predstavljanju telefona u Berlinu. Serija trenutno sadrži dva telefona: Xiaomi 13T i Xiaomi 13T Pro i oba uređaja su prilično slična svom „rođaku“ u Kini – Redmi K60 Ultra telefonu. Ranije glasine sugerisale su da će Xiaomi ovaj kineski telefon objaviti i na globalnom tržištu sa nešto modifikovanim karakteristikama i drugim imenom, što se ispostavilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << kao tačno.
Xiaomi 13T telefoni iako slični kineskom modelu, dolaze sa poboljšanim hardverom kamere i IP68 sertifikatima za otpornost na vodu i prašinu. Većina specijfikacija koje su se ranije nezvanično pojavile na internetu uglavnom prate specifikacije koje su danas objavljene.
Šta sve donosi osnovni Xiaomi 13T model Ovaj model stiže sa 4 nm MediaTek Dimensity 8200-Ultra čipsetom koji ima LPDDR5 RAM od 8 ili 12 GB, dok je skladište od 256 GB UFS 3.1 tipa.
Xiaomi 13T ima OLED ekran dijagonale 6,67 inča sa brzinom osvežavanja od 144 Hz i Full HD+ rezolucijom gde osvetljenost dostiže vrednost od preko 2600 nita.
Glavna Leica kamera ima senzor od 50 MP veličine 1/1,28 inča sa pojedinačnim pikselima od 1,22 mm, optičku stabilizaciju slike i otvor blende f/1,9.

Xiaomi
Portretna telefoto kamera takođe odgovara rezoluciji senzora od 50 MP i otvoru blende f/1,9 ali ima sočivo od 50 mm. Treća kamera je ultraširoka sa 12 MP i 15 mm sočivom i f/2,2 otvorom blende.
Na ovom telefonu moguće je birati između funkcija Leica Authentic Look koji za cilj ima realističnu reprodukciju boja i Leica Vibrant Look koja dodaje dodatni sjaj vašim fotografijama. Prilagođeni fotografski stilovi sa Xiaomi 13 Ultra su takođe dostupni u Pro režimu kamere i na ovom telefonu.

Prednja selfi kamera ima 20 megapiksela u izrezu na ekranu, ali ona nema autofokus. Telefon podržava baterija jačine 5000 mAh sa žičnim punjenjem od 67 W, što je slabije nego kod Xiaomi 12T modela koji ima 120 W. Ipak, i sa ovim brzim punjenjem, kompanija obećava da će vam biti potrebno samo 42 minuta da stignete od 0 do 100 posto napunjene baterije.
U pogledu dizajna, Xiaomi 13T stiže u tri boje: crnoj, maslinasto zelenoj i mešavini ljubičaste i plave. Ipak oni se ne razlikuju samo u bojama. Crna i zelena na zadnjoj strani imaju staklo, dok plavo-ljubičasta verzija ima BioComfort „vegansku“ kožu.
Cene za ovaj model kreću se od 650 evra naviše, u zavisnosti od opcije memorijske konfiguracije.
Pro verzija unapređena na 120 W punjenje Pro verzija telefona ove serije ima isti OLED panel dijagonale 6,67 inča i 144 Hz brzinu osvežavanja ekrana, ali moćniji MediaTek Dimensity 9200+ čipset.
Kada je u pitanju konfiguracija, ima nešto napredniji LPDDR5X RAM u opciji sa 12 ili 16 GB, dok je prostor za čuvanje podataka takođe unapređen na UFS 4.0 i to u tri opcije: 256 GB, 512 GB ili veliki 1 TB.

Xiaomi
Sistem trostruke Leica kamere stiže u rasporedu od 50 + 50 + 12 megapiksela, dok prednja kamera ima 20 MP. Glavna kamera ima piksele od 2,44µm i mogućnost snimanja desetobitnog LOG videa uz LUT podršku. Poboljšanje je svakako namenska zum kamera, ali i ovde sa skromnih 50 mm, dok je ultraširoka na ovom modelu takođe 15 mm.
I na ovom modelu baterija ima 5000 mAh, s tom razlikom što Xiaomi 13T Pro ima 120 W HyperCharge tehnologiju, što bi trebalo da napuni telefon od 0 do 100 posto za samo 19 minuta.
Oba uređaja sadrže dvostruke zvučnike i podršku za Dolby Atmos Audio, a pokreće ih MIUI 14 zasnovan na Android 13 operativnom sistemu, naravno, dok se ne pojavi MIUI 15. I Pro model dostupan je u tri iste boje, a početna cena za njega u osnovnoj konfiguraciji od 12/256 GB je od 800 evra.
Opširnije
Izvor: Benchmark.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.