X FAKTOR UŽIVO: Takmičenje napustili Nina, Ilija, Milan i David

Izvor: Blic, 08.Jun.2015, 23:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

X FAKTOR UŽIVO: Takmičenje napustili Nina, Ilija, Milan i David

Večeras se u "X faktoru" predstavilo petoro kandidata, a budući da je u sinoćnoj emisiji produkcija odlučila da sačuva sve takmičare, noćas ispada četvoro finalista. Dalje takmičenje napustili su Katarina Nina Simić, Ilija Mihailović, Milan Bukilić i David Temelkov.

David je prvi nastupao i otpevao je od Tošeta Proeskog "Igru bez granica", a nakon njega "Highway trio" su se borili pesmom "I need a dollar"

Aleksandra je glas dala Davidu, dok je Tonči glasao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za "Highway trio". Oni su njihovi mentori pa je bilo i logično da upravo njima daju glasove. Masimo i Željku je trebalo da presude, a obojica su glasali za "Highway trio".  Odlukom glasova žirija David je napustio takmičenje.

Još jedan finalista će večeras ispasti iz takmičenja. Ko će to biti zavisi od glasova žirija i publike, a u drugoj pesmi spasa bore se David Temelkov i "Highway trio".

Iako je dobio pregršt pohvala za nastup i dao najbolje od sebe, Milan Bukilić ispao je iz daljeg takmičenja.

Milan je prvo ispao iz faze takmičenja "kuća sudija", pa se vratio u takmičenje. Onda se nekoliko puta borio u "Pesmi spasa" i ostao u takmičenju. Iako je večeras imao najemotivniji nastup, odlukom publike je ispao iz takmičenja.

Katarina Nina Simić prva je večeras napustila takmičenje.

- Ovo je za Ninu veliki početak i tek sada počinje njena karijera - rekao je Željko Nini.

U prvoj "pesmi spasa" našli su se Ilija Mihailović i Antonio Krištofić.

Prvo je otpevao Antonio i dobio ovacije publike i aplauz od Aleksandre. Nakon njega nastupao je Ilija pesmom "All of me". Ovo je najteža pesma spasa za Aleksandru Kovač do sada, budući da su oba kandidata iz njene grupe.

Dok je Ilija pevao, Antonio nije mogao da suzbije emocije pa je tokom Ilijinog nastupa plakao. Zajedno sa njim plakali su i voditelji Antonija i Aleksandar.

Masimo i Tonči su svoj glas dali Antoniu a, Željko Iliji. Aleksandra je odbijala da glasa, ali pravila su pravila pa je tako morala da se odluči za jednog od svoja dva kandidata. Na kraju je glas dala Iliji, kako bi sve prepustili publici.

- Teško je kad se nađeš u duelu sa iskrenim prijateljem - rekao je Antonio kroz suze.

Ipak, odlukom publike ispao je Ilija.

Boban Mojsoski je prvi polufinalista. Odmah nakon njega prozvana je i Magdalena Bogić koja je drugi polufinalista.

Večeras mogu mirno da spavaju i momci iz grupe "9 control" jer i oni idu dalje.

Pop zvezda i miljenik ženske populacije Saša Kovačević večeras je u "X faktoru" bio drugi gost, a otpevao je numeru “Gde smo moja ljubavi”.

- Snimanje spota na Tajlandu bilo je radno i mučno jer 18 dana nismo odmarali već samo snimali - rekao je Saša i najavio novi spot.

Večerašnju emisiju je otvorila Magdalena Bogić koja je otpevala numeru od Karoline Gočeve, a nakon predstavljanja kandidata na sceni "X faktora" nastupala je i sama Karolina koja je za publiku otpevala "Koj da mi zapee".

- Dobro veče svima, Magdalena je otpevala pesmu divno, bolje od originala - rekla je Karolina.

Linije za glasanje su se zatvorile i više ne možete da glasate za svoje favorite.

- Veliko je uzbuđenje, još uvek se tresem - rekao je Milan posle nastupa, a iako večeras ispada četvoro kandidata, čini se da su takmičari u bekstejdžu opušteni i raspevani.

Nakon što su otpevali "Celu noć i celi dan", kandidati su se zagrlili kako bi jedni drugima pružili podršku.

Ostaje da vidimo ko večeras napušta takmičenje.

Milan Bukilić je u ovom muzičkom takmičenju možda imao i najviše muka. Najpre je ispao, pa se vratio u takmičenje, a onda je u nekoliko emisija bio na rubu ispadanja.

Ipak, snagom glasa i emocijom koju poseduje uvek je uspevao da se "izvuče" u pesmi spasa. Mnogi su ga savetovali da bi najbolje za njega bilo da peva emotivne pesme, pa se večeras toga i pridržavao.

Otpevao je ''Ne kuni me, ne ruži me,majko'' od Luisa, a pesmu je posvetio svojoj mami.

Scena je bila puna romantike, prigušena zelena svetla, veštački dim usred kojeg stoji Milan i peva sa neverovatno jakim i emotivnim glasom.

- Iako je Luis alfa i omega ove pesme, ti si ovo otpevao za 21 vek. Mogu samo da kazem i da zamolim ljude da glasaju za tebe jer si zaista perfektan izvođač - rekao mu je Željko, dok je Tonči rekao da je Milan bio briljantan.

- Mislim da imaš posebnu emociju koja dopire do ljudi i dotiču srca. Ne bih više ništa dodavao, bravo - rekao je Masimo, a njegov mentor Aleksandra aplaudirala mu je jer je ogoleo svoju dušu pred svima.

"Glas u koji smo se svi zaljubili na prvi pogled" bila je Željkova najava u prošloj emisiji, a svi su se složili da je stvarno bilo tako.

Večeras je bila "mezimče cele regije", a Iva Ćurić se uživila u ulozi Melani Fione i to pesmom "Give it to me right". Njen nastup je zaista odavao utisak da je na pozornici stvarno Melani, a od podrške je imala tri muškarca koji su joj bili prateći vokali na sceni.

U najavnoj špici je otkrila da se sada oseća samouverenije nego na početku šoua, a to je večeras svakako i pokazala.

Iako sveden nastup, Iva je dobila gromoglasan aplauz publike.

- I ti si večeras rizikovala kao Adnan i Tarik, a najbolja je stvar kada radiš nešto da zadovoljiš i sebe i publiku. Meni je tvoj nastup bio predivan, ali si možda uradila uslugu nekome ko će ići na sigurnu kartu - rekao joj je Masimo, a Aleksadra je dodala da joj se dopada kako Iva zavodi publiku svojim glasom.

- Jednostavno se ne može pobeći od činjenice da tvoj glas ima najveći "personaliti". To je tip vokala koji svaku pesmu svede na svoj nivo - pohvalio ju je Tonči.

- Meni je ovo bilo slatko kao šećer - rekao joj je njen mentor Željko Joksimović

Bobi se večeras predstavio numerom Tošeta Proeskog "Pratim te". Imao je sveden nastup sa pratnjom plesačica, a čini se da potrudio da što emotivnije donese pesmu.

- Bio si sjajan - rekao mu je Tonči, a Željko dodao da bi Toše bio veoma ponosan kada bi mogao da čuje kako je otpevao.

I ostali članovi žirija su se složili da je Bobi večeras bio sjajan.

Dva mlada Bosanca svakoj pesmi daju poseban šmek, pa je tako bilo i večeras kada su se predstavili numerom "Mirror" od Lil Vejna i Bruno Marsa.

Imali su neverovatan plesni par na bini koji je izvodio razne vratolomije.

Ipak, žiriju se nije baš dopao njihov nastup.

- Vi ste već brend, imali ste divnu plesačku grupu i zaista sve pohvale. Ipak, nije vam legla pesma i žao mi je zbog toga, ali to ne znači da ste bili loši - rekao im je Željko, a Aleksandra dodala da bi trebalo da se drže narodnjačkih trilera.

Masimo je razumeo da čovek nekada poleti pa uzme veliki zalogaj, ali on veruje da su ovi momci večeras sebi napravili medveđu uslugu.

Njihov mentor Tonči je stao na njihovu stranu pa rekao da ostali članovi žirija moraju da kritikuju jer "su Adnan i Tarik njegovi, a ne njihovi".

Magdalena Bogić je navikla publiku i žiri da će oduševiti sjajnim vokalnim sposobnostima, tako da ne čudi što je i večeras okarakterisana kao devojka bogovskog glasa.

Otpevala je od Karoline Gočeve "Više se ne vraćaš", a pesmu je posvetila svom prijatelju.

Njen nastup su upotpunile plesačice koje su elegantnim plesom pomogle da Magdalena što emotivnije iznese pesmu.

- Magdalena, kakav ozbiljno dobar scenski i vokalni nastup večeras - rekla joj je Aleksandra, a Tonči se složio da je to njen najbolji nastup do sada.

- Ko god ispao večeras vi ste ste prošli fantastičnu školu nastupa i svaka vam čast - rekao je Masimo, a njen mentor Željko Joksimović imao je samo jednu reč za nju,a to je "Gospodski".

U večerašnjoj epizodi predstaviće se petoro kandidata:

Magdalena Bogić

Tarik i Adnan

Bobi Mojsovski

Iva Ćurić

Milan Bukilić

Iako je produkcija juče sačuvala sve takmičare od ispadanja, niko od finalista večeras nije siguran, budući da će takmičenje napustiti njih četvoro.

Od vaših glasova zavisi ko će nastaviti borbu za pobednika "X faktora", zato glasajte za svoje favorite.

Pitali smo kandidate kako se osećaju pred lajv i da li je trema veća nego inače. Iako je atmosfera u studiju uzbudljiva i napeta, primetno je da su kandidati koji su sinoć nastupili opušteniji iako svi imaju jednake ''šanse'' da se nađu u pesmi spasa.

- Nemam veliku tremu, sada je sve na publici, ali je pritisak ipak malo veći jer ispada više kandidata nego inače- rekao nam je David Temelkov.

Amel Ćurić se oseća samouvereno jer zna da je sinoć dao sve od sebe, a posebno je zadovoljan komentarima žirija.

- Potpuno sam relaksiran i opušten pred večerašnji lajv - kae Amel.

Pitali smo i Antonija Krištofića kako se osećao sinoć kada je saznao da niko ne ispada: ''Tog trenutka je bilo super jer smo se vraćali kući srećni, nije bilo plakanja, ali smo kasnije shvatili da večeras čak četvoro kandidata završava takmičenje, tako da nam uopšte nije svejedno, posebno što smo se svi jako vezali jedni za druge.''

Magdalena Bogić koja nastupa večeras ima veću tremu nego inače.

- Pritisak je veći jer ispada puno kandidata tako da se pomalo plašim iako sam samouverena što se tiče nastupa - kaže ona.

Ostaje da vidimo kakva će biti odluka publike i koga ćemo sledeće nedelje gledati u polufinalu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.