Маск: Друштвена мрежа X би могла да уведе претплату за све кориснике

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Sep.2023, 13:28

Маск: Друштвена мрежа X би могла да уведе претплату за све кориснике

Власник платформе X (Твитер) Илон Маск најавио је да ће сви корисници можда морати да плаћају за приступ овој друштвеној мрежи. Фото: Танјуг/AP Photo/Noah Berger, File Маск је у разговору са премијером Израела Бењамином Нетанијахуом навео да је претплата једини начин да се X избори са ботовима, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << преноси ББЦ.
„Идемо у правцу увођења мале месечне претплате за коришћење система“, додао је Маск. Није јасно да ли је ово био само необичан коментар или сигнал за планове који тек треба да буду објављени.
ББЦ се обратио компанији X, тражећи више детаља о евентуалном увођењу преплате, али није добио одговор. Маск већ дуго времена тврди да је наплаћивање платформе право решење за уклањање ботова и лажних налога на X .
„Бот не кошта скоро ништа, али ако неко мора да плати пар долара или неки мањи износ за приступ, трошак за ботове је веома висок“, изјавио је раније Маск.
Шеф Тесле и платформе X је од преузимања некадашнег Твитера настојао да убеди кориснике да пређу на плаћену услугу X Премиум, али основна верзија је је и даље бесплатна. Одлука у увођењу претплате носи са собом и одређене ризике. Ако значајан број корисника напусти X, то би могло да смањи приходе ове платформе од реклама, закључује ББЦ.
Jourova: Kina je za EU partner, konkurent i sistemski rival

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Маск: Друштвена мрежа X би могла да уведе претплату за све кориснике се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.