Беч: најсавременији метро-воз „X-вагон“ пуштен у саобраћај

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Jul.2023, 10:06

Беч: најсавременији метро-воз „X-вагон“ пуштен у саобраћај

Бечки метро недавно је славио премијерну вожњу новог „X-вагона“. Најновија генерација метро-воза саобраћала је први пут са путницима кроз Беч. Фото: Unsplash/Angel Santos Тако је најсавременији метро-воз на свету уврштен у редовни ред вожње на линији У3. У бечки јавни превоз ће сукцесивно >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << бити прикључени и остали вагони. Сименсов „X-вагон“ ће убудуће бити потпуно аутоматизован и моћи ће да саобраћа без возача.
„Са новим „X-вагоном“ Град Беч је направио велики искорак у дигиталну будућност саобраћаја“, рекао је руководилац Сименса, Албрехт Нојман.
Споља гледано „X-вагон“ се не разликује много од стандардног В-вагона. У унутрашњем делу је видљиво да има више места посебно за путнике који стоје. Седишта су мања. Укупно има 928 места за седење и шест места за путнике са инвалидским колицима. Најупадљивија новост су велике дисплеј-табле изнад врата. Оне током вожње показују читаву мрежу метро-система, као и актуелну руту и локацију где се у датом тренутку налази воз.
Нови X-вагон је дугачак 111 а широк 2,85 метара. Бечке линије су укупно поручиле 34 вагона који би требало да буду завршени до 2030. године, од тога десет већ ове године. Планирано је да од 2026. године на новој линији У5 вагони саобраћају без возача. До тада ће и станице бити опремљене посебним вратима за улазак и излазак из воза.
Тренутно су за управљачким системом још увек возачи.
Zaposleni u Beču i dalje u velikoj meri rade od kuće

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Беч: најсавременији метро-воз „X-вагон“ пуштен у саобраћај се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.