Windows 7 se više ne isporučuje proizvođačima računara

Izvor: Radio 021, 01.Nov.2014, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Windows 7 se više ne isporučuje proizvođačima računara

Microsoftovo prebacivanje na moderne operativne sisteme dostiglo je danas novo poglavlje, jer je kompanija zvanično objavila kraj prodaje novih Windows 7 računara.

Odluka da se prestane prodaja računara sa Windows 7 Home Basic, Home Premium ili Ultimate verzijama operativnog sistema je deo Microsoftove tranzicije na novije operativne sisteme kao što su Windows 8 i 8.1, a već se naporno radi na objavi Windowsa 10.

Istina, proizvođači će još uvek moći da raspoređuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Windows 7 Professional verziju operativnog sistema jer će ova verzija biti dostupna još neko vreme. Microsoft je prekinuo prodaju novih računara koji imaju Windows 7 iako ih još ima na zalihama, a odluka je iznenadila mnoge -iako je bila najavljivana.

U ovom trenutku, mnogi potrošači će se odlučiti da sačekaju Windows 10 u koga su sada usmereni svi pogledi.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Prestaje prodaja Windowsa 7

Izvor: Mondo, 02.Nov.2014, 11:10

Microsoft najavio da prodaja tri verzije Windows 7 operativnog sistema prestaje, a da će kroz OEM ostati dostupan samo Windows 7 Professional...Foto: Microsoft...Od 1. novembra Windows 7 Home, Windows 7 Premium i Windows 7 Home Basic prestaje, a u opticaju će još neko vreme biti Windows 7 Professional,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.