Како да провалите да ли вам комшије краду “Wi-Fi“? Постоји начин и да их блокирате

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Jun.2023, 21:00

Како да провалите да ли вам комшије краду “Wi-Fi“? Постоји начин и да их блокирате

Ако сумњате да вам краду Wi-Fi, постоји више начина да то откријете. Фото: Unsplash/praveen kumar mathivanan Употреба бежичног интернета (Wi-Fi) на послу или код куће је свакодневна пракса, али треба имати на уму да постоје они који воле да упадну у систем, и “троше” туђу конекцију.
Не само >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да ће уљези успорити уобичајени проток, већ представљају и безбедносни ризик, упозоравају стручњаци.
Све што је потребно за коришћење туђег интернета јесте приступна шифра, што не представља изазов хакерима или особама с одређеним тецх знањем.
Ако сумњате да вам краду Wi-Fi, постоји више начина да то откријете. Први знаци могу бити изненадне промене у брзини интернета, стримовања или преузимања фајлова.
Да бисте скенирали везу можете користити неку од специјализованих апликација, које се нуде за IOS  и Андроиде.
Пошто је инсталирате, пратите упутство, скенирајте рутер и добићете списак „прикачених уређаја“. Када елиминишете свој рачунар, телефон, телевизор и остале ваше уређаје, лако ћете идентификовати уљеза.
Како им стати на пут? Постоји и мало компликованија процедура која подразумева да се логујете на апликацију рутера, а потом скенирате повезане уређаје.
Упутство би требало да се налази на сајту вашег провајдера
Када „уловите“ крадљивца, лако ћете га уклонити променом приступних шифара. То чините помоћу Админ опција у рутеру.
Saveti za lagano pakovanje stvari u automobil

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Како да провалите да ли вам комшије краду “Wi-Fi“? Постоји начин и да их блокирате се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.