WSJ: Пригожин планирао да ухапси Шојгуа и Герасимова

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Jun.2023, 19:11

WSJ: Пригожин планирао да ухапси Шојгуа и Герасимова

Шеф паравојне групе „Вагнер“ Јевгениј Пригожин планирао је да ухапси двојицу највиших руских војних званичника када је покренуо краткотрајну побуну у суботу, објавио је „Волстрит џорнал“. Фото: Танјуг/AP Photo/File Како се наводи, Пригожинова завера је укључивала хапшење министра >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << одбране Сергеја Шојгуа и начелника Генералштаба Валерија Герасимова приликом њихове посете пограничној области, преноси ЦНН.
Додаје се да је Федерална служба безбедности (ФСБ) сазнала за заверу два дана пре него што је требало да се догоди, због чега је Пригожин морао да промени своје планове у последњем тренутку и, уместо тога, крене у марш на Москву.
Претходно је „Њујорк тајмс“ објавио да је Суровикин, који је уједно и заменик команданта руске „специјалне војне операције“ у Украјини, унапред знао да Пригожин планира побуну против руских званичника из сектора одбране.
Stoltenberg za 6.jul sazvao sastanak kako bi ubedio Tursku da Švedska uđe u NATO

Преузмите андроид апликацију.
Чланак WSJ: Пригожин планирао да ухапси Шојгуа и Герасимова се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.