Позив за учешће у уметничким резиденцијама у пројекту “Женска моћ у стрипу – WOMCOM”

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Maj.2023, 07:41

Позив за учешће у уметничким резиденцијама у пројекту “Женска моћ у стрипу – WOMCOM”

Позив за учешће у уметничким резиденцијама у пројекту “Женска моћ у стрипу – WOMCOM” отворен је данас а, рок за пријаве је 31. мај 2023. Фото: PrtSc/skcns.org Позив је намењен свима онима који цртају стрипове, зинове, веб стрипове, манге или илустрације, и који на стрип гледају као на медиј >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за причање прича из женске перспективе и враћање моћи женама.
Уколико сте незадовољни начином на који су жене приказане у мејнстрим стриповима и производима поп културе, посебно у југоисточној Европи и уколико желите да помогнете да се та перцепција промени, ове резиденције су управо за вас.
Учесници/е резиденција биће у прилици да креирају кратке стрипове, добију менторску подршку, излажу своје радове и придруже се креативној регионалној мрежи која промовише женске гласове и перспективе. Уколико сте заинтересовани за цртање стрипова који преиспитују патријархат, родну неједнакост и друге облике друштвене неједнакости, те желите да путујете, да упознајете друге уметнике/це и истомишљенике/це, онда ће вам овај резиденцијални програм бити вишеструко користан.
Дакле, ако сте стрип уметник/ца који/а тражи платформу за дељење својих прича и уметности са циљем да допринесете преобликовању уметности стрипа, WOMCOM заједница се радује сусрету са вама.
Услови за пријаву: ● Да цртате стрипове, мангу, веб стрипове, зинове, илустрације, графички дизајн или сте активни у другим визуелним областима;
● Да имате више од 18 година у моменту почетка изабраног резиденцијалног програма – или, у моменту почетка првог, уколико сте се пријавили за више њих;
● Да сте држављанин/ка следећих земаља: Хрватске, Грчке, Мађарске, Црне Горе, Србије, Словеније или сте држављанин/ка ЕУ, а живите у наведеним земљама;
● Да се споразумевате на енглеском језику.
Очекивања од учесника/ца: ● да ради на стрип пројекту по сопственом избору;
● да креира најмање пет (5), максимално девет (9) страница стрипова који ће бити изложени;
● да изложите радове које сте направили током две недеље на резиденцији;
● да сте сагласни да се ваш рад објави у штампаној антологији, као и у онлајн репозиторијуму.
Више детаља о резиденцији прочитајте на хттпс://вомцом.ио/ресиденциес/
Корисне информације: Једна особа може да се пријави на више резиденција;
Можете се пријавити за резиденцију у земљи чији сте држављанин/ка, као и за резиденцију у земљи у којој боравите;
Уколико будете изабрани, бићете обавештени о резултатима пријаве до 20. јуна 2023, у поноћ.
Како бисте се пријавили, потребно је да попуните формулар на овом линку.
Пре процеса пријаве, препоручујемо да припремите:
3-10 слика вашег рада или линк за свој сајт или налоге на друштвеним мрежама;
Кратку биографију (маx. 1500 карактера);
Кратак текст у коме ћете навести шта вас мотивише да учествујете у програму (овај део се попуњава у самом формулару). Објасните своје уметничке циљеве и на који начин овај пројекат може да вам буде користан.
У случају да се пријављујете за обе резиденције, наведите јасно објашњење за сваку од њих (маx. 3000 карактера).
“Женска моћ у стрипу – WOMCOM“ је иницијатива за сарадњу која окупља партнере из Хрватске, Грчке, Мађарске, Црне Горе, Србије и Словеније. Главни циљ је оснаживање стрип уметница, као и разматрање родних питања у области стрипа. Пројекат суфинансира Европска комисија, кроз програм Креативна Европа.
Popularni stend-ap Semira Gicića deseti put u Novom Sadu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Позив за учешће у уметничким резиденцијама у пројекту “Женска моћ у стрипу – WOMCOM” се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.