Vulin uvredio sve žrtve Milosevićevog režima

Izvor: Press, 11.Mar.2015, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin uvredio sve žrtve Milosevićevog režima

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) smatra da je predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin uvredio sve žrtve režima Slobodana Miloševića time što je danas izjavio da je “svaki njegov neprijatelj bio i neprijatelj Srbije”.
Članica predsedništva LSV Maja Sedlarević kaže da je ta izjava “duboka i teška uvreda ne samo za sve one koji su u našoj zemlji preživeli mračne devedesete, nego >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << pre svega one koji su i zbog njegove politike ginuli u ratovima”.

Ona je u stranačkom saopštenju navela da Vulin, koji ministar u Vladi Srbije, “nije smeo niti da danas bude na Miloševićevom grobu, niti da kaže to što je rekao”.

“Ovim potezom, on legitimiše Miloševićeve postupke i pokušava da uspostavi kontinuitet toj vlasti”, navela je Sedlarević, dodaje se u saopštenju.

Ona smatra i da su sva Vulinova “bahaćenja i skandali minorni spram teške uvrede koju je naneo kako građanima Srbije, tako i ugledu naše zemlje” i da “to nije dobar korak za evropski put”.

Sedlarević je navela i da je “nakon ordena koji je Tomislav Nikolić uručio Smilji Avramov, Miloševićevom akademiku, ovo još jedna teška i duboka uvreda za ovu zemlju i građane koji su trpeli i dan danas trpe zbog tog režima”.

Ona je, podsetivši da je Vulin “bio generalni sekretar JUL-a, ljubimac Mirjane Marković i Slobodana Miloševića” navela i da on, da je u Srbiji bilo lustracije “sigurno ne bi bio u prilici da na ovaj način vređa sve koji su rizikovali živote i slobodu da sruše Miloševića i njegovu diktaturu”.

Prema njenim rečima, ta diktatura je donela ratove, proterivanja, masovne grobnice, izbegličke kolone, politička ubistva, inflacije, redove za mleko, hleb, lekove... zbog toga Srbija neće zaboraviti Miloševića.

Vulin je prethodno položio cveće na Milošević grob u Požarevcu posle čega je poručio da Srbija nije zaboravila svog prvog demokratski izabranog predsednika.

Vulin je rekao i da narod u demokratiji ne može da pogreši i da "kakva god da je odluka naroda to je odluka Boga" i da je "svaki njegov neprijatelj bio i neprijatelj Srbije".

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LSV: Vulin uvredio sve žrtve Miloševićevog režima

Izvor: RTS, 11.Mar.2015

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin uvredio sve žrtve režima Slobodana Miloševića time što je izjavio da je "svaki njegov neprijatelj bio i neprijatelj Srbije". . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.