Vulin u Štrpcu: Uvek ćemo govoriti istinu

Izvor: Mondo, 17.Avg.2012, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin u Štrpcu: Uvek ćemo govoriti istinu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio u Štrpcu da će u rešavanju problema na Kosovu građanima uvek govoriti istinu, ma kakva ona bila, i ponovio da Ustav Srbije i Rezolucija 1244 ostaju "jedino što će nas zadržati i sa čime ćemo opstati".

"Uvek će vam se govoriti istina, ma kakva ona bila, šta može, šta ne može i šta smo u stanju i šta nismo u stanju da uradimo", rekao je Vulin u Domu kulture u Štrpcu, gde je razgovarao s predstavnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << javnih preduzeća i državnih ustanova na teritoriji te opštine.

Vulin je predsedniku opštine Štrpce Zvonku Mihajloviću poklonio zastavu države Srbije, istakavši da na Kosovo nije mogao doneti veći poklon od ovoga.

"Neće biti opština koje se vole i koje se ne vole. Za mene nema partijskih podela, nema velikih obećanja i hoću opet da dođem i vidim da smo nešto promenili na bolje", rekao je Vulin.

On je rekao da će Kancelarija kojom rukovodi mnogo više biti prisutna na terenu i da je zato došao na Kosovo, ali i zbog spekulacija o osnivanju nekakve posebne Kancelarije za sever Kosova.

"Prvo sam došao kod vas da biste videli da nema podele na jug i sever Kosova. Ovde sam da shvatite da niste zaboravljeni i napušteni", rekao je Vulin, poručujući da "dok ste ovde i mi postojimo".

Vulin je istakao da je nezaposlenost na Kosovu najveći problem, ali da je to problem i u čitavoj Srbiji i da se mora rešavati.

Sastanku u Domu kulture prisustvovali su i načelnici Prizrenskog i Kosovskog okruga Jovica Budurić i Goran Arsić.

Prethodno se Vulin sastao sa Vulin se sastao sa predsednikom opštine Štrpce Zvonkom Mihajlovićem, načelnicima Kosovskog i Prizrenskog okruga Goranom Arsićem i Jovicom Budurićem, predstavnicima javnih preduzeća i prosvetnih ustanova koji su ga upoznali sa problemima sa kojima se suočavaju.

U Štrpcu nije primetno pojačano prisustvo bezbednosnih snaga.

To je Vulinova prva poseta Kosovu od kako je preuzeo dužnost šefa Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Vulin je danas i sutra u poseti Kosovu a predviđeno je da pored Štrpca poseti i Prizren, Orahovac i Veliku Hoču.

On će u Prizrenu posetiti manastir Svetih Arhangela i prizrensku Bogosloviju, a planirano je da poseti i manastir Zočište.

(agencije/MONDO, foto:Beta/Milan Obradović)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.