Vulin u Jadovnu: Sledite primer premijera Srbije

Izvor: Večernje novosti, 21.Jun.2015, 19:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin u Jadovnu: Sledite primer premijera Srbije

KOD Šaranove jame u Jadovnu danas je održan pravoslavni i jevrejski pomen žrtvama NDH iz 1941. godine, a ministar Aleksandar Vulin poručio je da živima treba mir, ali da "ne može isti venac biti u Blajburgu i u Jasenovcu". On je naglasio da ne treba miriti mrtve, jer se ne mogu pomiriti dželat i žrtve i da ista ruka ne može da položi venac na grob jasenovačkog deteta i onog ko je Jasenovcem i Jadovnom komandovao. Vulin je istakao da Srbija traži i nudi mir i hoće da bude najbolji komšija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << najbolji prijatelj i najpouzdaniji partner. - I kada predsednik srpske vlade ponudi ruku i priliku da se nemo, u tišini, sa pijetetom i poštovanjem pokloni svakoj žrtvi, onda se prema takvom gestu treba odnositi sa poštovanjem i pijetetom. Kamo sreće da se krene takvim primerom... Eto vekova mira - poručio je Vulin. Predsednik Srpskog narodnog veća Milorad Pupovac naveo je da je pre 74 godine, u vrleti Velebita i u tišini njegovih bezdanih jama, kao i na kamenoj goleti ostrva Paga, za nepuna dva meseca sa svih prostora NDH dovedeno i pobijeno na desetine hiljada Srba, Jevreja i Roma. - Ali, nisu u pitanju brojke, kao što nas danas žele uveriti da jesu. I kao što danas celokupnu raspravu o strahotama "endehazije" žele da pretvore u raspravu o brojkama, a ne o ideji i zločinima počinjenim u ime te ideje - rekao je Pupovac. Dva kilometara dalje okupili su se hrvatski veterani sa transparentom "Pijetet žrtvama - da, četničko-komunističkom antifašizmu - ne". Oni su pokušali da blokiraju prolaz do mesta komemoracije, ali ih je policija brzo uklonila s puta.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Vulin u Jadovnu: Sledite primer premijera Srbije

Izvor: Kurir, 21.Jun.2015

Ne treba miriti mrtve, jer se ne mogu pomiriti dželat i žrtve. Ista ruka ne može da položi venac na grob jasenovačkog deteta i onog ko je Jasenovcem i Jadovnom komandovao..JADOVNO - Kod Šaranove jame u Jadovnu danas je održan pravoslavni i jevrejski pomen žrtava Nezavisne države Hrvatske iz...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.