Vulin traži sednicu Biroa za koordinaciju službi bezbednosti

Izvor: N1 televizija, 07.Jul.2016, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin traži sednicu Biroa za koordinaciju službi bezbednosti

Ministar rada Aleksandar Vulin zatražio je od premijera Aleksandra Vučića da sazove hitnu sednicu Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, istakavši da se situacija u vezi sa migrantima na terenu usložnjava i da bi Srbija mogla da u migrantskoj krizi ostane sasvim sama, jer se Evropa ponaša kao

Vulin je naglasio da je hitnu sednicu zatražio da bi se doneli zaključci i konkretne mere delovanja u budućnosti da bi zaštitili i teritoriju Srbije i njeno stanovništvo, a ostali >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << dosledni sebi i svojoj politici.

Vulin je podsetio da su samo u toku noći u Srbiju iz pravca Mađarske ušla 334 migranta, a iz Makedonije njih 158, naglasivši da je taj broj i veći.

"Moram da kažem da sam veoma zabrinut nakon što sam dobio informaciju da će organi Mađarske, ne samo da ih upute u tranzitnu zonu nego da ih vrate na teritoriju Srbije, bez pravne osnove, bez uporišta u međunarodnom pravu i informacije da Hrvatska ponovo razmišlja o podizanju ograde na našim granicama", rekao je Vulin.

On je konstatovao da izgleda da je stav Srbije da se prema migrantima ponaša najhumanije i najbolje na migrantskoj ruti doživljen kao znak slabosti i da bi Srbija u svemu mogla ostati sama i prepuštena sebi.

"Upravo stoga sam htio da obavestim javnost da sam zatražio hitnu sednicu Biroa na kojoj treba da vidimo šta ćemo da radimo kako bi zaštitili svoj prostor i teritoriju. Veoma sam zabrinut", poručio je Vulin.

Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

MIGRANTI IZAZVALI DODATNI OPREZ: Srbija diže vojsku i policiju

Izvor: Kurir, 08.Jul.2016, 13:47

...Migrantska kriza na Balkanu se zaoštrava Mađari nam vraćaju izbeglice, njihovi helikopteri nadleću, Hrvati su podigli ogradu na graničnom prelazu Batina..Kao odgovor, Srbija će na granice s Bugarskom i Makedonijom uputiti dodatne policijske snage, ali i vojsku, saznaje Kurir..- Mi nećemo dizati...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.