Vulin reagovao na ultimatum Hojta Jia: Ovo je do sada najteži javni pritisak na Srbiju

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Okt.2017, 23:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin reagovao na ultimatum Hojta Jia: Ovo je do sada najteži javni pritisak na Srbiju

Čeka se reakcija predsednika Vučića

Ministar odbrane Aleksandar Vulin oglasio se povodom izjava zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD Hojta Jia, koji je ucenio Srbiju rekavši da ne može "i EU i Rusija" i kazao da je to svakako do sada najteži javni i vrlo nediplomatski pritisak na našu zemlju i na naše pravo da samostalno odlučujemo.

- Ne znam kakva će biti pozicija i odgovor predsednika (Srbije Aleksandra) Vučića, ali sam siguran da će umeti da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se izbori sa pritiscima kao što je uvek umeo i do sada-  naglasio je Vulin.

Ali u svoje ime je rekao da može reći kako ovo nije izjava prijatelja i da ovo nije izjava čoveka koji poštuje Srbiju, koji poštuje politiku Srbije i njeno pravo da odlučuje.

- Srbija će svoje odluke donositi sama, bez obzira koliko bili veliki oni koji smatraju da mogu da odlučuju umesto nas", zaključio je Vulin.

Podsetimo, visoki zvaničnik američkog Stejt departmenta Brajan Hojt Ji izjavio je kako Srbija ne može sedeti na dve stolice i da "ne može i Evropska unija i Rusija", poručivši da zemlja kao što je Srbija, koja želi da postane član EU, mora da pošalje vrlo jasnu poruku, a ne da balansira između dve strane.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.