Vulin reagovao na Krivokapićevu čestitku Kurtiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Apr.2021, 21:39

Vulin reagovao na Krivokapićevu čestitku Kurtiju

Ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin reagovao je večeras na čestitku crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića premijeru privremenih prištinskih vlasti Aljbinu Kurtiju povodom njegovog stupanja na dužnost.

Vulin je u saopštenju naveo da je čestitka objavljena u danu kad je od Srbije i predsednika Aleksandra Vučića Crna Gora dobila 10.000 vakcina, te primećuje da je premijer Krivokapić "pažljivo sročio čestitku kako niko ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bi pomislio da Kosovo za njega nije država".

"Kada priča o Srebrenici, Krivokapić se poziva na međunarodno pravo, kada šalje izraze 'najdubljeg poštovanja Kurtiju' ne pominje Rezoluciju 12 44. Na zdravlje mu bile vakcine iz Srbije, a na čast čestitke Kurtiju", poručio je Vulin.

Mediji su danas objavili čestitku crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića Aljbinu Kurtiju, a na fotografiji čestitke vidi se da je datirana 2. aprila ove godine.

Krivokapić je u ime Vlade Crne Gore i u svoje ime čestitao Kurtiju "stupanje na dužnost predsednika Vlade Republike Kosovo".

U čestitki je naveo da veruje da će evropska perspektiva "dve države predstavljati dodatnu vrednost u bilateralnim odnosima zasnovanim na principima dobrosusedstva i međusobnog uvažavanja".

"Uz najbolje želje za uspešno obavaljanje ove funkcije, primite izraze mog najvišeg uvažavanja", navedeno je u tekstu čestitke.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Poruka Krivokapiću: "Na zdravlje ti vakcine, na čast čestitke Kurtiju"

Izvor: B92, 30.Apr.2021

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin reagovao je na čestitku crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića premijeru prištinskih vlasti Aljbinu Kurtiju...Vulin je u saopštenju naveo da je čestitka objavljena u danu kad je od Srbije i predsednika Aleksandra Vučića Crna Gora dobila 10.000...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.