Vulin razgovarao sa predstavnicima MMF-a

Izvor: RTS, 17.Nov.2014, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin razgovarao sa predstavnicima MMF-a

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin razgovarao je sa predstavnicima misije Međunarodnog monetarnog fonda na čelu sa Zuzanom Murgasovom. Tema razgovora bile su aktivnosti Ministarstva u oblasti socijalnog dijaloga, socijalne zaštite, u oblasti radnog zakonodavstva i aktivnosti u oblasti inspekcije rada.

Predstavnike MMF-a zanimali su detalji sprovođenja novog Zakona o radu, planiranje sredstava i aktivnosti neophodnih za rešavanje statusa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << viška zaposlenih u preduzećima koja su bila u postupku restrukturiranja do stupanja na snagu aktuelnog Zakona o privatizaciji kao i racionalizacija javnog sektora, navodi se u saopštenju Ministarstva rada, a prenosi Tanjug.

Predstavnici MMF-a obavešteni su da su u toku aktivnosti posebne radne grupe za harmonizaciju svih propisa u oblasti radnog zakonodavstva sa propisima Evropske unije i Međunarodne organizacije rada.

Takođe im je rečeno da će Ministarstvo sledeće godine pripremiti niz novih zakona - Zakon o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti, Zakon o penzijskom i invalidskom osiguranju, kao i Zakon o socijalnom preduzetništvu, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.