Vulin protestuje zbog hapšenja Bulatovića

Izvor: Mondo, 15.Avg.2012, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin protestuje zbog hapšenja Bulatovića

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju izrazila je danas najoštriji protest zbog hapšenja Aleksandra Bulatovića.

Hapšenje se desilo na administrativnom prelazu Merdare, pod sumnjom da je tokom sukoba na Kosovu 1999. godine počinio ratni zločin.

U saopštenju se navodi da su krivični postupci protiv Srba na Kosovu i Metohiji za dela navodno izvršena tokom oružanih sukoba pokrenuti u cilju vršenja pritiska na srpsko stanovništvo, kako bi došlo do stvaranja >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << panike i daljeg iseljavanja iz srpskih sredina na Kosovu i Metohiji, kao i sprečavanja potencijalnih povratnika koji u strahu od hapšenja odustaju od vraćanja na Kosovo i Metohiju.

Kancelarija za KiM ističe da postoji veliki broj "selektivnih" krivičnih postupaka u kojima su Srbi hapšeni pod najtežim optužbama, čak i za genocid, samo zato što su na njih pokazali prstom komšije Albanci, koji su na taj način želeli da zadrže u svom posedu uzurpirane srpske stanove i ostale nepokretnosti.

U saopštenju se posebno ističe da je interesantno to što se Srbi hapse nakon toliko vremena, pošto je od oružanih sukoba prošlo više od 12 godina.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je naglasila da nema ništa protiv nepristrasnog i zakonitog utvrđivanja istine o bilo kom ratnom zločinu, ali ističe da je simptomatično da se vrši selektivno hapšenje lica srpske nacionalnosti sa Kosova i Metohije, a da pritom nema nikakvih rezultata istraga u slučajevima ubistava u Goraždevcu i Starom Grackom, ubistva porodice Stolić, dok je u slučaju eksplozije autobusa "Niš ekspresa" jedini osumnjičeni oslobođen krivice.

(Tanjug)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.