Vulin o izbeglicama: Dobrodošli samo azilanti

Izvor: Mondo, 17.Jul.2016, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin o izbeglicama: Dobrodošli samo azilanti

Svaki ilegalni prelazak srpske granice biti sankcionisan, a da će svi migranti koji ne žele da zatraže azil biti vraćeni u zemlje iz koje dolaze, kaže ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin.

Foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević

"Imamo najbolje rezultate u borbi protiv krijumčara, zemlja smo koja je to ozbiljno shvatila i druge zemlje na ruti mogu samo da uče od nas", rekao je Vulin novinarima u Nišu i dodao da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << borba protiv krijumčara biti pojačana.

Za mešovite timovi vojske i policije, čije formiranje je juče najavio premijer Aleksandar Vučić, Vulin je rekao da će biti ojačani prevodiocima, socijalnim radnicima koji će voditi računa o eventualnim maloletnim migrantima bez pratnje i ljekarima koji će voditi računa o zdravlju migranata.

On kaže da će svakome biti ponuđena zakonska mogućnost da zatraži azil, ali će biti onemogućeno ilegalno kretanje po Srbiji.

Vulin je rekao da će odluku o formiranju ovih timova Vlada donijeti na večerašnjoj sednici, nakon koje će se steći uslovi da se vojska upotrijebi za čuvanje granica, preneli su beogradski mediji.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.