Vulin izdao naređenja o merama za smanjenje požara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jul.2022, 12:41

Vulin izdao naređenja o merama za smanjenje požara

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin održao je danas sastanak sa rukovodiocima Ministarstva unutrašnjih poslova i direktorima javnih preduzeća u novoizgrađenoj vatrogasnoj stanici na Novom Beogradu i izdao precizna naređenja u cilju uticanja na smanjenje požara na otvorenom prostoru, saopštio je MUP Srbije.

"Spremno dočekujemo početak letnje sezone kada su požari na otvorenom prostoru najrasprostranjeniji i zbog visokih temperatura, ali pre svega zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ljudskog nemara i nepažnje. U cilju veće i efikasnije zaštite građana i njihove imovine od požara na otvorenom prostoru, angažovano je više službi Ministarstva unutrašnjih poslova, nadležne inspekcijske službe kao i javna preduzeća. Sektor za vanredne situacije, Helikopterska jedinica, Jedinica za bezbednost na rekama, Jedinica za suzbijanje ekološkog kriminala i javna preduzeća, pre svega "Srbija vode" prvi put na ovako ozbiljan i organizovan način zajedno i sinhronizovano rešavaju problem požara na otvorenom prostoru", istakao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

"Uložili smo značajna sredstva u proteklih godinu i po dana u opremu za gašenje požara i znatno ojačali svoje kapacitete, a po prvi put imamo pet helikoptera sa vedrima za gašenje požara. Još još jednom molim ljude da budu odgovorni, da ne pale strnjike i nisko rastinje, da budu savesni, da čuvaju i sebe i druge, da čuvaju našu prirodu, da ne zagađuju okolinu. Naši pripadnici i nadležne inspekcije pojačano obilaze teren, svi oni koji ne budu poštovali odredbe Zakona o zaštiti od požara biće kažnjeni u skladu za zakonom", istakao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Ministar unutrašnjih poslova prisustvovao je i taktičko-tehničkom zboru i uverio se u kvalitet i efikasnost opreme za gašenje požara na otvorenom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.