Vulin i Martinez o kapacitetima odbrambene industrije Srbije

Izvor: RTS, 22.Jan.2018, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin i Martinez o kapacitetima odbrambene industrije Srbije

Ministri odbrane Srbije i Paragvaja Aleksandar Vulin i Diogenes Martinez razgovarali su u Beogradu o kapacitetima odbrambene industrije Srbije i aktuelnoj političko-bezbednosnoj situaciji u svetu i regionu.
Aleksandar Vulin i Diogenes Martinez su tokom sastanka ocenili da ovaj, prvi zvanični susret ministara odbrane Paragvaja i Srbije u zgradi Starog Generalštaba, predstavlja novo poglavlje u sveukupnim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bilateralnim odnosima dveju zemalja, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"Očekujem da uzajamne posete omoguće sagledavanje potencijala i zajedničkih interesa i mogućnosti za uspostavljanje saradnje u oblasti odbrambene industrije, na obostrano zadovoljstvo", rekao je Vulin tom prilikom.
Ministar je posebno zahvalio Paragvaju na principijelnoj politici prema jednostrano proglašenoj nezavisnosti Kosova.
"Smatramo da je konzistentna i na pravu zasnovana pozicija Republike Srbije u ovom slučaju počela da daje rezultate, prvo zaustavljanjem trenda priznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. ‘Kosova', a zatim i početku procesa povlačenja već donetih priznanja", rekao je Vulin.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.