Vulin i Maroko o vojnoj saradnji i borbi protiv terorizma

Izvor: RTS, 09.Jul.2018, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin i Maroko o vojnoj saradnji i borbi protiv terorizma

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država u Birou za operacije rešavanja konflikata i stabilizacije Pitom Marokom, koji boravi u zvaničnoj poseti Republici Srbiji.
Današnji susret bio je prilika i da se razmene mišljenja o vojno-vojnoj saradnji, političko-bezbednosnoj situaciji u regionu i borbi protiv terorizma, saopštilo je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ministarstvo odbrane.

Na interesovanje Maroka u vezi sa ulogom medija i društvenih mreža u Republici Srbiji u borbi protiv širenja nasilnog ekstremizma, ministar Vulin je preneo da su Srbija i Ministarstvo odbrane otvoreni za dijalog i razmatranje projekata od zajedničkog interesa u toj oblasti, imajući u vidu da su regionalna saradnja i razmena informacija od krucijalnog značaja za jačanje bezbednosti svih građana.
Vojska Srbije, ocenio je ministar Vulin, razvija svoje kapacitete za borbu protiv savremenih pretnji realizacijom vežbi kakva je združena vežba Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja, "Sajber Tesla", pri čemu se u rad timova uključuju i predstavnici privatnog i javnog sektora u Republici Srbiji koji obavljaju poslove u oblasti informacione bezbednosti.
Ministar Vulin je ukazao i na izuzetnu ulogu Srbije tokom najintezivnijeg perioda migrantske krize, kada su zajedničkim naporima svih bezbednosnih institucija naše zemlje doprinelo boljoj bezbednosti i borbi protiv terorizma i verskog ekstremizma, navodi se u saopštenju.
 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vulin i zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD o vojnoj saradnji i situaciji u regionu

Izvor: Beta Video, 09.Jul.2018

BEOGRAD- Ministar odbrane Aleksandar Vulin i zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Pit Maroko razgovarali su danas u Beogradu o vojnoj saradnji, političko-bezbednosnoj situaciji u regionu i borbi protiv terorizma, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije. (pokrivalice)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.