Vulin bi opet da  ratuje sa svetom

Izvor: Blic, 04.Jun.2014, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin bi opet da ratuje sa svetom

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je juče da velikim silama ne odgovara premijer Srbije koji ima podršku 50 odsto glasača. Aleksandar Vulin

Vulin je to kazao povodom optužbi na račun Vlade Srbije da je tokom vanredne situacije sprovodila medijsku cenzuru, navodeći da “cenzure nije bilo i da su optužbe neutemeljene”.

Takvu ocenu politički analitičari ocenili su kao “predimenzioniranu”, a opozicija kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << “neprihvatljivu”.

- U tome što govori Vulin ima trunke istine, ali je to suviše pojednostavljeno i licemerno je da o tome govori upravo neko ko je došao na vlast zahvaljujući nezadovoljstvu tih istih centara moći prethodnom vlašću u Srbiji - ocenio je politički analitičar Đorđe Vukadinović, dodajući da s druge strane postoji i teorija da Zapadu u ovom regionu upravo odgovara da ima “nekog jakog lokalnog igrača”.

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković kazao je da, bar za sada, niko nije javno izneo nijedan prigovor na sastav i politiku Vlade Srbije, i da su “šumovi u komunikaciji sa OEBS-om i sličnim faktorima pojedinačni slučajevi”.

On smatra da Vulinova reakcija pokazuje dozu straha u vladajućoj koaliciji “da u nekim odlukama neće biti u potpunosti podržani ili će biti kritikovani”, a pokazuje i preteranu dozu zabrinutosti za sadašnje nesporazume na relaciji premijer - OEBS.

Potpredsednik DS Borislav Stefanović kaže da ta izjava pokazuje “pravo lice ljudi iz režima, koji su 90-ih navikli da ratuju sa celim svetom”.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.