Vulin: Zakon kojim će biti zadovoljni svi socijalni akteri

Izvor: Politika, 01.Maj.2014, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Zakon kojim će biti zadovoljni svi socijalni akteri

BEOGRAD – Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da Vlada Srbije želi da donese kvalitetan zakon o radu sa kojim će u najvećoj mogućoj meri biti zadovoljni svi socijalni akteri.

„Vlada Srbije je rešila da zakon o radu i sve druge zakone iz oblasti radnog zakonodavstva, ali i zakonodavstva koji ima veze sa socijalnim karakterom donosi iskljuvčivo u dogovoru svih, sa sindikatima i poslodavcima”, rekao je Vulin novinarima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << />
Ukazujući da postoji većina koja može da usvoji bilo koji zakon, on je naveo da vlada želi da taj zakon bude i kvalitetan.

On je istakao da poslodavci i sindikati imaju često različite stavove, ali da bi bio najsrećniji kada bi bilo moguće da se sindikati i udruženje poslodavaca dogovore bez vlade i samo dođu pred nju sa gotovim rešenjem.

„To nije moguće. Potrebna je vlada. Vlada će se truditi da svoja rešenja donese u saglasnosti sveta rada i sveta kapitala”, rekao je Vulin dodajući da će se truditi da čitav pregovarački proces drži među pregovaračima.

Ukazujući da ima veliko poštovanje prema sindikatima i poslodavcima, kao i da će se truditi se da se sve dogovori, on je ipak naveo da je poslednja reč na Skupštini Srbije.

''Sindikati i poslodavci znaju da ne mogu da dobiju baš sve što žele ili što bismo želeli mi kao vlada da se ovde živi neuporedivo bolje. Ova vlada je prva koja je imala hrabrosti da izađe i kaže da će za dve godine biti bolje i koje će to mere biti bolne'', rekao je Vulin dodajući da neće pokušavati da sebi naprave politički marketing već da predstavnici vlasti hoće da se donese dobar zakon koji će odgovarati i radnicima i poslodavcima. 

Tanjug

objavljeno: 01.05.2014

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin: Zakon kojim će biti zadovoljni svi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Maj.2014

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da Vlada Srbije želi da donese kvalitetan zakon o radu sa kojim će u najvećoj mogućoj meri biti zadovoljni svi socijalni akteri.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Vulin: Zakon o radu kojim će biti zadovoljni svi

Izvor: RTS, 01.Maj.2014

Vlada Srbije želi da donese kvalitetan zakon o radu sa kojim će u najvećoj mogućoj meri biti zadovoljni svi socijalni akteri, kaže Aleksandar Vulin. ..Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je da je Vlada Srbije rešila da zakon o radu i sve druge...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.