Vulin: Tražiću smenu rukovodstva RTS

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Apr.2017, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Tražiću smenu rukovodstva RTS

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin najavio je danas da će tražiti smenu rukovodstva Radio-televizije Srbije (RTS) i da će zatražiti podršku koalicionih partnera, jer, kako je rekao, čelnici javnog servisa očigledno više vode računa o tome šta će neko viknuti na protestima, nego o državnim interesima.

Prema rečima Vulina, rukovodstvo javnog servisa "više ne polaže račune svojoj državi i više vodi brigu o tome šta će >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << im neko viknuti na ulici".

Vulin, koji je i lider Pokreta socijalista je, gostujući na TV Pink, naveo da smenu rukovodstva RTS traži jer, kako je rekao, ne izveštava objektivno o protestima koji se događaju u Beogradu i gradovima širom Srbije. "Ako je sto ljudi, onda je sto ljudi, a ne hiljadu, i da o tome postoji televizijski prilog od tri minuta", rekao je Vulin.

On je naveo i da zahtevi i ciljevi protesta koji se svakodnevno od 3. aprila organizuju u više gradova Srbije "nisu jasni, jer niko ne zna ko postavlja zahteve, ko pregovara i ko će doći na mesto ljudi čiju smenu učesnici protesta traže".

Dodao je da u Srbiji "ne teku med i mleko i da iz tog ugla gledano uvek postoji razlog za protest, što je i legitimno pravo gađana".

Ministar je naveo da će razgovarati sa koalicionim partnerima nakon čega će na sednici Vlade zatražiti smenu vrha RTS-a.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Aleksandar Vulin: Tražiću smenu rukovodstva RTS

Izvor: Beta, 17.Apr.2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin najavio je danas da će tražiti smenu rukovodstva Radio-televizije Srbije (RTS) i da će zatražiti podršku koalicionih partnera, jer, kako je rekao, čelnici javnog servisa očigledno više vode računa o tome šta će...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.