Izvor: RTS, 23.Jul.2021, 09:12

Vulin: Sve je kredibilno, osim izjave Belivuka

Sve što je urađeno u istrazi protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka je legitimno, jedino što nije je njegova izjava i namera da se on u javnosti prikaže kao nevin, rekao je za RTS ministar policije Aleksandar Vulin.
Ministar Vulin kaže da okrivljeni može da se služi svim pa i lažima i da su, kada su krenuli u obračun sa mafijom, bili svesni da će biti izloženi i provlačeni kroz blato.

"Sve osim izjave Belivuka je kredibilno. U njegovoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izjavi je vrlo interesantna rečenica da 'ako se neki ne opamete, reći ću sve' što je pokušaj zastrašivanja i ucene. Jedino nije kredibilna namera 'Krika' da predstavi Belivuka nevinim", rekao je gostujući u Jutarnjem programu ministar unutrašnjih poslova Akleksandar Vulin.
Ministar smatra da nema ničeg spornog u pokazivanju fotografija prikupljenih tokom istrage.
"Da istraga nije ozbiljna ne bi bila podignuta i proširena optužnica u zakonskom roku, već bi se sačekalo. Bilo je potrebno da pokažemo te fotografije jer da nisu objavljene a imamo ovakvu izjavu Belivuka ispalo bi da smo mi kriminalci a Belivuk heroj. Mi smo sačekali da se fotografije prvo pokažu i okrivljenim i oštećenim. Da javnost ne zna sve ovo, šta bi mislili o nama", naglasio je Vulin.
Komentarišući protest građana na Karaburmi koji traže da se uhapsi vozač koji je vozilom usmrtio dečaka a zatim pobegao sa lica mesta, ministar kaže da ima puno razumevanje za nezadovoljstvo.
"Kao otac, kao građanin ove zemlje i ja bih bio sa tim građanima. Efikasnom akcijom vrlo brzo smo uhapsili vozača koji je zgazio dečaka i pobega. Pravosuđe je nezavisno, može da odlučuje kako god hoće, ali apsolutno razumem i apsolutno podržavam protest građana. Ne možeš da pustiš nekog ko je zgazio devetogodišnjeg dečaka i pobegao i još pokušao da se sakrije. Nadam se da će pravosuđe promeniti svoju odluku i da će ovaj čovek dobiti zasluženu kaznu", istakao je za RTS ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.