Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Dec.2017, 09:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Srbija počinje pregovore sa Rusijom o helikopterima MI-17

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da će Srbija početi intenzivne razgovore s Rusijom o kupovini do šest višenamenskih helikoptera MI-17 i o formiranju helikopterskog centra u Srbiji.

Vulin je na Radio televiziji Srbije rekao da bi kupovinom helikoptera MI-17 Srbija značajno obnovila svoju flotu, a da teži tome da se formira helikopterski centar za remont helikoptera u ovom delu sveta i da Srbija već radi remont dva helikoptera koji su vlasništvo Minsitarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << odbrane Makedonije.

On je kazao da je upravo završena poseta Rusiji delegacije Srbije na čelu s predsednikom Aleksandrom Vučićem potvrdila visok nivo vojne saradnje dve zemlje i da je ruska strana sve što je dogovoreno dostavila u roku, dok Srbije svoje obaveze ispunjava "u dan" i da će 30 modernizovanih tenkova i borbenih vozila pešadije stići na vreme.

Upitan o medijskim napisima da Srbija od Rusije kupuje raketni sistem S-300, Vulin je rekao da je "rano govoriti o tome".

Upitan o eventualnom uključivanju Rusije u pregovore Beograda i Prištine, ako se u njih uključe SAD, ministar je kazao da to "dramatično menja situaciju".

"Ovo ako se desi biće suštinski povratak Ujedinjenih nacija, povratake zemalja koje nisu priznale Kosovo", rekao je Vulin i dodao da je Srbija ipak i dalje zadovoljna formatom u kojem u razgovorima posreduje Evropska unija.

Upitan da li se poseta visoke delegacije Srbije Moskvi može protumačiti kao približavanje Rusiji, Vulin je rekao: "Ovo nije nikakvo približavanje nikome, ovo je Srbija takva kakva jeste".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin: Uskoro o nabavci helikoptera i helikopterskom centru

Izvor: N1 televizija, 21.Dec.2017

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da će Srbija početi intenzivne razgovore s Rusijom o kupovini do šest višenamenskih helikoptera MI-17 i o formiranju helikopterskog centra u Srbiji...Vulin je na Radio televiziji Srbije rekao da bi kupovinom helikoptera MI-17 Srbija značajno obnovila...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.