Vulin: Srbi ne mogu da zavise od nečije dobre volje...

Izvor: B92, 14.Jul.2016, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Srbi ne mogu da zavise od nečije dobre volje...

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin ocenio je da Srbi moraju da imaju Zajednicu srpskih opština.

On je rekao da je ZSO suština Briselskog sporazuma i garant postojanja Srba na Kosovu i Metohiji.

"Ne mogu Srbi da zavise od nečije dobre volje da li će imati ZSO. Briselski sporazum je potpisan da bi se formirao ZSO. To nije ničija dobra volja i međunarodna zajednica mora da dokaže da njen potpis na Briselskom sporazumu nešto >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << znači", rekao je Vulin u manastiru Sveti Kozma i Damljan u Zočištu gde je prisustvovao obeležavanju manastirske slave.Prema njegovim rečima, bez ZSO Briselski sporazum nema nikakvu snagu i onda se postavlja ozbiljno pitanje - da li je moguće dalje razgovarati ukoliko se nije ispunilo ono što je već dogovoreno.

"Srbija je sve svoje obaveze, koje je preuzela pred međunarodnom zajednicom ispunila.Očekujemo da to urade i ostali. Ne razumem toliku toleranciju. Ne razumem zašto je potrebno toliko vremena. Ne razumem toliko razumevanje za neispunjavanje onoga što smo se dogovorili u Briselu", kazao je Vulin.

On je dodao i da ono što je dogovoreno u Briselu ne može biti menjano u Prištini.

"Zašto se to dopušta to mi je veoma nejasno i zaista smatram da ćemo u najskorijem roku dobiti ZSO i da ćemo je dobiti kao što je dogovoreno u Briselu. To znači sa odgovarajućim ovlašćenjima, a ne kao nekakvu organizaciju koja ne može da pomogne životu Srba na Koosvu i Metohiji, već kao organizaciju koja će zaista poboljšati kvlitet života Srba na Kosovu i Metohiji", ocenio je Vulin.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.