Vulin: Spremali atentat na Vučića VIDEO

Izvor: B92, 21.Jan.2022, 19:45

Vulin: "Spremali atentat na Vučića" VIDEO

Ministar Aleksandar Vulin rekao je da su službe dobile operativne informacije o postajanju organizovane kriminalne grupe koja sprema atentat na Vučića.

"Posredstvom Evropola dobili smo info 14. januara pod oznakom hitno, od jedne zemlje članice EU, obavešteni smo o postojanju organizovane kriminalne grupe koja za svoj cilj ima atentat na predsednika Republike Aleksandra Vučića", rekao je Vulin.

On je naveo da je, nakon inicijalne informacije, pokrenuta opsežna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << akcija za utvrđivanje identiteta svih članova ove organizacije i da je utvrđeno da je na njenom čelu Radoje Zvicer, jedan od vođa kavačkog kriminalnog klana.

"On je okupio i organizovao grupu kako bi ubili predsednika. Da li je to po ličnom nahođenju ili zbog naređenja, ostaje nepoznato", dodao je ministar.

Pripadnici MUP-a, dodao je, učiniće sve da se sačuva bezbednost i život predsednika Aleksandra Vučića.

Gradski odbor Beograd Srpske napredne stranke zahteva od nadležnih državnih organa da zaštite život predsednika Aleksandra Vučića, ali i da što hitnije reaguju povodom informacija u vezi sa spremanjem atentata na predsednika Srbije, navodi se u saopštenju SNS.

"Jasno je da organizovanim kriminalnim krugovima ne odgovara beskompromisna borba protiv kriminala, koju je inicirao upravo predsednik Vučić. Smeta kriminalcima, poput Zvicera, što je Srbija jaka i stabilna, smeta im što u našoj zemlji više nisu zaštićeni i što ih jaka Srbija, predvođena Aleksandrom Vučićem, tretira upravo onako kako zaslužuju-kao ozloglašene kriminalce", navode.

"Građani Srbije su svedoci svakodnevnih pokušaja da se destabilizuje Srbija, svedoci su da svima smeta Srbija koja jača i koja ide napred i zato pokušavaju da vrate Srbiju u prošlost. Pristojna i moderna Srbija je uz Aleksandra Vučića i pruža mu bezrezervnu podršku u njegovoj borbi za Srbiju i sve njene građane", zaključuje Gradski odbor SNS u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.