Vulin: Sa zadovoljstvom ću braniti antifašističku prošlost

Izvor: RTS, 03.Jun.2017, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Sa zadovoljstvom ću braniti antifašističku prošlost

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je da će mu biti "veliko zadovoljstvo" da se pred ustašama i pred porodicom Milana Nedića bori za istinu u srpskom narodu, njegovoj antifašitičkoj prošlosti i budućnosti.
"Biće mi veliko zadovoljstvo i pred ustašama i pred Nedićevcima da se borim za istinu u našem narodu, našoj antifašističkoj prošlosti i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << našoj antifašističkoj budućnosti i da nikada ne dozvolim da zločinci i žrtve budu izjednačeni", poručio je Vulin.

Vulin je porodici Milana Nedića, koja je protiv njega najavila tužbu zbog njegovih izjava o ulozi Nedića tokom nacističke okupacije Srbije, predložio da stane u red sa ustašama koje su ga već tužile.
"S obzirom na to da je Milan Nedić bio saradnik nacističkog okupatora, a samim tim i ustaškog pokreta, nije ni u redu da se razdvajaju. Zaista bi bila velika šteta da me tuži ustaša, a da me ne tuže Nedićevci", rekao je Vulin prilikom posete Ustanove za decu i mlade u Veterniku u kojoj su smeštena deca i mladi sa smetanjama u razvoju.
Naglasio je da će mu biti veliko zadovoljstvo da se na sudu pojavi i doprinese odbrani prava srpskog naroda na njegovu antifaštitičku prošlost.
"Da ne dozvolimo da se naša istorija i naši hrabri preci brukaju i prljaju idejom o rehabilitaciji najvećeg kvislinškog premijera ovde, da se ne dozvoli da se saradnik okupatora izjednači sa onima koji su se protiv okupatora borili", rekao je Vulin.
U pisanoj izjavi predsednika Pokrajinskog odbora Pokreta socijalista u AP Vojvodini i narodnog poslanika Bojana Torbice navodi se da se istina o Nediću "nalazi u svim znanim i neznanim grobnicama širom njegove kvislinške tvorevine".
Torbica je dodao da, kako se navodi, porodicu Milana Nedića ne bole izjave predsednika PS Aleksandra Vulina, već ih boli to što je svaka Vulinova reč istinita.
"Kada bi Aleksandar Vulin sutra zaćutao istina o Milanu Nediću ne bi bila zaboravljena jer o njoj svedoče sva njegova nedela. Istina o Milanu Nediću se nalazi u poslednjem jecaju žrtava Banjice i Jajinaca. Istina o Milanu Nediću se nalazi u poslednjem dahu žrtava zločina u Kragujevcu, Kraljevu, Šapcu", navodi se u izjavi.
Porodica Milana Nedića najavila je tužbu i protiv vršioca dužnosti premijera Srbije Ivice Dačića i predsednika skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meha Omerovića.
Omerović je ranije rekao da će se na sudu dokazati ono što je istorijska činjenica, a to je, kaže, sramna uloga Milana Nedića u Drugom svetskom ratu.
Povodom tužbe koju su protiv njega podneli porodica Milana Nedića i Srpski liberalni klub, Omerović je rekao da ga je "obradovala tužba", a njenim podnosiocima poručuje da pozovu i ostale porodice saradnika okupatora sa kojima su zajedno njihovi preci služili Hitleru.
Dodao je da su porodica Milana Nedića i Srpski liberalni klub tužili i Vulina i Dačića zbog toga što, kažu oni, izjavama vrše pritisak na sud u postupku rehabalitacije Milana Nedića.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dom u Veterniku ubuduće bez dece

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jun.2017

Ministarstvo za rad, zajedno sa zaposlenima u sistemu socijalne zaštite i stručnom javnošću, pokrenulo je sveobuhvatnu akciju reforme sistema ustanova koje se, na prvom mestu, bave decom, izjavio je danas resorni ministar Aleksandar Vulin prilikom posete Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Vulin: Pred ustašama i nedićevcima ću se boriti za istinu

Izvor: N1 televizija, 03.Jun.2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je da će mu biti "veliko zadovoljstvo da se i pred ustašama i pred nedićevcima" bori za istinu o srpskom narodu i njegovoj antifašističkoj prošlosti i budućnosti...Reagujući na najavu porodice predsednika Vlade...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.