Vulin: Rezolucija EP jednostrana

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Jul.2015, 09:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Rezolucija EP jednostrana

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je Rezolucija Evropskog parlamenta (EP) kojom se najoštrije osuđuje genocid u Srebrenici jednostrana i da mu je žao što i EP nije bio u stanju da se izdigne iznad stereotipa o Srbima.

"Meni je žao što EP nije bio u stanju da pogleda istini u oči, da formira komisiju zajedno sa Srbijom, BiH i Republikom Srpskom i istraži šta se to stvarno desilo i kontroverze oko Srebrenice. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Niko nje spori da je zločin bio strašan, ali čitav jedan narod okriviti da je kolektivni zločinac, to je neprihvatljivo", rekao je Vulin za Pink.

Evropski parlament je juče u Strazburu usvojio rezoluciju kojom najoštrije osuđuje genocid u Srebrenici počinjen od strane snaga bosanskih Srba pod komandom generala Ratka Mladića i paravojnih jedinica.

Vulin je ocenio da je velika stvar što premijer Srbije Aleksandar Vučić ide na komemoraciju u Potočare.

"To je dobro za Srbiju.. Zamolio sam premijera da vodi računa o svojoj bezbednosti više nego inače, ali je on rekao da njega to ne zanima", rekao je Vulin.

On je apelovao na "domaćine" da vode računa o tome da se ne pojave neke organizacije koje će vređati premijera Vučića, jer, kako je ocenio, "kako se odnose prema predsedniku Vlade Srbije, tako se odnose i prema srpskom narodu".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VULIN: Rezolucija Evropskog parlamenta o Srebrenici je jednostrana

Izvor: Kurir, 10.Jul.2015

Meni je žao što Evropski parlament nije bio u stanju da pogleda istini u oči, da formira komisiju zajedno sa Srbijom, BiH i Republikom Srpskom i istraži šta se to stvarno desilo i kontroverze oko Srebrenice..BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.