Vulin: Potpisujemo sporazum o socijalnom osiguranju sa Rusijom

Izvor: Studio B, 21.Feb.2016, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Potpisujemo sporazum o socijalnom osiguranju sa Rusijom

Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin izjavio je u Nišu da je već parafiran sporazum o socijalnom osiguranju sa Ruskom Federacijom i da će u toku ove godine biti potpisan.

"Oni koji nam drže lekcije o saradnji sa Ruskom Federacijom nisu za vreme svoje vlasti uspeli da potpišu sporazum o socijalnom osiguranju sa Ruskom Federacijom, a mi smo to uspeli za godinu i po dana rada ovog ministarstva", rekao je Vulin novinarima nakon posete Srpsko-ruskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << humanitarnom centru u Nišu.

Ministar je istakao da se tako sarađuje sa Ruskom Federacijom, da se tako čuva prijateljstvo, vodi računa o svojoj zemlji i njenim prijateljima.

"Parafirali smo sporazum koji će štititi naše radnike, ali radnike iz Ruske Federacije koji žive i rade u Srbiji. Čuvaćemo njihova penziona i socijalna prava i zdravstveno će biti zaštićeni", rekao je Vulin.

On je naveo da ne zna zašto takav sporazum nije bio potpisan u poslednjih 16 godina, od 2000. godine.

"Onima koji se usuđuju da licemerno pričaju o sporazumu sa NATO Paktom koji su sami potpisali nije palo na pamet da se potrude da sa Ruskom Federacijom potpišu ovaj sporazum. Ja sam beskrajno ponosan što smo mi to postigli za manje od godinu i po dana", rekao je ministar i naglasio da je premijer Aleksandar Vučić lično insistirao da se taj sporazum postigne.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Srbija i Rusija potpisuju sporazum o socijalnom osiguranju

Izvor: Vostok.rs, 21.Feb.2016

Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin izjavio je u Nišu da je već parafiran sporazum o socijalnom osiguranju sa Ruskom Federacijom i da će u toku ove godine biti potpisan.. . „Oni koji nam drže lekcije o saradnji sa Ruskom Federacijom nisu za vreme svoje...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.