Vulin: Odbrambenu industriju Srbije napadaju zato što je ozbiljna konkurencija svima

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Avg.2020, 14:22

Vulin: Odbrambenu industriju Srbije napadaju zato što je ozbiljna konkurencija svima

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da odbrambena industrija Srbije uspeva da nađe prostor na svetskim tržištima, što je vrlo važno za državu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"Ona uspeva da naoružava i snabdeva našu vojsku, ali po našim cenama. To što mi kupimo od Odbrambene industrije Srbije plaćamo po jednoj ceni, a po drugoj izvozimo i uvek je to daleko skuplje kada izvozimo, i bilo bi mnogo skuplje kada bismo mi takva sredstva kupovali na svetskom tržištu", >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << rekao je Vulin gostujući na TV Hepi, a prenosi Ministarstvo odbrane.

Naveo je da Vojska Srbije može tako brzo da se oprema jer je odbrambena industrija sačuvana i da danas zapošljava 17.000 ljudi.

Vulin je rekao da ko god ima odbrambenu industriju, on prodaje municiju, oružje i "bori se na svetskom tržištu da se baš od njega to kupi".

"Zanimljivo je da ni jedna odbrambena industrija ne trpi tolike napade kao što trpi u Srbiji", rekao je i dodao da Bugari prodaju minobacačke granate, municiju, puške, na ista tržišta gde i Srbija i da ih niko zbog toga ne napada, ali da Odbrambenu industriju Srbije napadaju zato što je ozbiljna konkurencija svima.

Rekao je da imaju informacije da se tržišta na kojima je Srbija prodavala okreću Bugarskoj jer kažu "vi objavljujete naše poverljive dokumente, objavljujete ugovore koje ne smete da objavite, napadate nas, stalno govorite sve najlošije o nama. Zašto očekujete da radimo dalje sa vama? Idemo gde je sigurno i bezbedno".

Vulin je podsetio da su se oružari obratili javnosti pismom u kojem su istakli da rade u skladu sa Zakonom i da nikome ne prodaju oružje kad Ujedinjene nacije uvedu sankcije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

VULIN BEZ DLAKE NA JEZIKU: "Naša vojna industrija trpi napade kao ni jedna na svetu"

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Avg.2020

Postoje informacije da se tržišta na kojima je Srbija prodavala, okreću Bugarskoj..Nijedna odbrambena industrija ne trpi tolike napade kao što trpi u Srbiji, jer je svima ozbiljna konkurencija, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin i dodao da je 2012. godine odbrambena industrija Srbije...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.