Vulin: Od sramne odluke tužilaštva BiH više vređa ćutnja međunarodne zajednice

Izvor: RTS, 27.Avg.2016, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Od sramne odluke tužilaštva BiH više vređa ćutnja međunarodne zajednice

Ministar za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je da obustavljanje gonjenja izvršilaca pokušaja ubistva premijera Aleksandra Vučića prošle godine u Srebrenici "služi da se sakriju nalogodavci i uklone tragovi".
"Pokušaj ubistva Aleksandra Vučića u Srebrenici nije bio slučajan niti je sproveden bez pažljivog planiranja, a još >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << manje bez političke pozadine i podrške", izjavio je Aleksandar Vulin koji je istakao da još više od sramne odluke tužilaštva vređa ćutnja međunarodne zajednice.

Da je umesto Vučića napadnut premijer neke druge zemlje ovo se ne bi desilo i međunarodna zajednica se ne bi umirila dok teroristi ne bi bili pohvatani i kažnjeni, smatra Vulin.
On je istakao da se pravni sistem BiH ovakvom odlukom trajno i nepovratno obrukao i poslao poruku da nije važno kakvo delo je počinjeno već protiv koga je učinjeno.
"Od žrtve zavisi i kazna ili u ovom slučaju nagrada. Pre godinu dana Vučić je oprostio što su pokušali da ga ubiju, godinu dana kasnije ne mogu da mu oproste što je živ", ukazao je Vulin.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.