Vulin: Obračun sa korupcijom i kriminalom

Izvor: RTS, 30.Sep.2012, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Obračun sa korupcijom i kriminalom

"Srbija neće biti slobodna dok god su na slobodi oni koji su je opljačkali i privatizovali”, rekao predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin i naglasio da će se vlada obračunati sa korupcijom i kriminalom.

Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin poručio je da Srbija neće biti slobodna dok su na slobodi oni koji su je opljačkali i naglasio da veruje da će se aktuelna vlada obračunati sa kriminalom i korupcijom.

"Srbija neće biti slobodna dok >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << god su na slobodi oni koji su je opljačkali i privatizovali. Srbija neće biti bogata dok vladaju oni koji su bogatiji od nje i sada smo počeli to da menjamo i sada se najzad ostvarila mogućnost da saznamo gde su koreni svih tih velikih bogatstava i da se krene u obračun sa korupcijom i kriminalom", poručio je Vulin.

On je, obraćajući se novoformiranom opštinskom odboru stranke na beogradskoj opštini Vračar, upitao "zar je trebalo 12 godina da prođe da se donese zakon o javnim nabavkama, da se sazna kako su se kupovale novine i otimali banke i fabrike".

Vulin je rekao i da je razlog ulaska te stranke u vladajuću koaliciju upravo to što Pokret socijalista veruje da će se aktuelna vlast i potpredsednik vlade zadužen za borbu protiv korupcije i kriminala Aleksandar Vučić izboriti sa korupcijom, kriminalom i onima koji su opljačkali zemlju.

Budući da je formiranje opštinskog odbora održano u Krunskoj ulici, u kojoj je ujedno i sedište Demokratske stranke, Vulin je članove stranke pozvao "da to bude jedina sličnost sa onima koji su vladali iz Krunske ulice".

Ističući da Srbija ne može da postoji i korača bez levice, Vulin je rekao da je malo ko pre četiri godine verovao u reviziju privatizacije i borbu protiv korupcije, a danas je to opšteprihvaćena stvar, "čemu ne mogu da se suprostave čak ni oni koji su privtizaciju vodili".

Navodeći da profit i bogastvo nisu jedini razlog i suština postojanja, Vulin, koji je i direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju, rekao je da srpske banke na Kosovu i Metohiji ne priznaju hipoteku na imovinu u toj pokrajini prilikom podizanja kredita, jer za njih ta imovina nije validna, jer nije bezbedna.

Izborna konferencija Pokreta socijalista na Vračaru za predsednika opštinskog odbora izabrala je Radana Vujadinovića, kao i 15 članova opštinskog odbora.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.