Vulin: Niko neće stići do Niša, niti pomisliti da to može

Izvor: B92, 17.Jan.2018, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Niko neće stići do Niša, niti pomisliti da to može

Beograd -- Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da je jedini odgovor koji Srbija očekuje od međunarodne zajednice osnivanje Suda za OVK i ZSO.

Vulin je posle obilaska pripadnika Druge brigade Kopnene vojske u kasarni "Stefan Nemanja" u Raški rekao da zabrinjava što međunarodna zajednica "upadljivo ćuti na pretnju Veseljija i suštinski poziv na sukobe i rat", saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"Zamislite da je bilo koji predstavnik Srbije rekao nešto slično, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da ćemo, na primer, stići do Prištine, koliko minuta bi bilo potrebno međunarodnoj zajednici da tu izjavu osudi i da zahteva odgovornost. I koliko sati bi bilo potrebno da se Srbija stavi pod sankcije ili ko zna šta drugo", rekao je Vulin.

On je dodao da građani Srbije ne treba da budu zabrinuti posle izjave predsednika kosovskog parlamenta da se Albanci neće zaustaviti do Niša ako Srbija pokuša da se vrati na Kosovo.

"Neće stići niko do Niša, niti da se pokrene, ni da pomisli da bi mogao da stigne do Niša. Bezbednost, sigurnost i mir prepustite nama, Vojsci Srbije i državi Srbiji a vi formirajte Sud i ZSO. To je odgovor koji od vas očekujemo, a s teroristima zna se kako se postupa", kazao je ministar odbrane.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.