Vulin: Nikad veća izdvajanja za ustanove socijalne zaštite

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Dec.2015, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Nikad veća izdvajanja za ustanove socijalne zaštite

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da je za unapređenje usluga socijalne zaštite u zajednici i za ustanove socijalne zaštite u narednoj godini izdvojeno 700 miliona dinara, što je najviše u istoriji tog ministarstva, najavljujući da je prvi cilj da se 2016. privede kraju proces licenciranja ustanova.

"U narednoj godini na prvom mestu hoćemo da privedemo kraju proces licenciranja naših ustanova. Da ga završimo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ili ga bar privedemo veoma blizu kraja. Na taj način ćemo izjednačiti kvalitet usluga u celoj zemlji", rekao je Vulin koji je prisustvovao konstitutivnoj Skupštini Udruženja poslodavaca ustanova socijalne zaštite Srbije.

Za to je, istakao je on, izdvojeno skoro 300 miliona dinara za građevinske radove i nabavku opreme i 400 miliona dinara za unapređenje usluga u zajednici.

"Izdvojili smo 400 miliona dinara za osnivanje domova, dnevnih boravaka za decu ometenu u razvoju, boravaka za stare...za brojne usluge koje pružamo u zajednici", objasnio je Vulin.

Ta ulaganja će, prema njegovim rečima, omogućiti da se socijalne ustanove dovedu na najviši mogući nivo.

"Obezbedićemo i da u samoj zajednici, u svakoj opštini, mogućnost da nijedno dete sa posebnim potrebam,a ili bilo ko kome je pomoć potrebna, ne bude samo", istakao je Vulin.

On je dodao da svi oni kojima je pomoć potrebna moraju da imaju mogućnost da se oslone na ustanove socijalne zaštite.

"Neću da postoji delić Srbije u kojem neće biti bar neke mogućnosti za pomoć onome koje je ona potrebna. To treba i mora da uradi država", poručio je ministar.

On je izrazio zahvalnost premijeru Aleksandru Vučiću što je omogućio da sve ustanove socijalne zaštite uđu u program obnove, kao i ustanove zdravstva i školstva.

"To nam znači, ne samo zbog toga što će naše zgrade biti popravljene i okrečene već i zato što se pokazuje da se naš rad ceni, kao i rad drugih institucija važnih za građane, kao što su zdravstvo i školstvo", rekao je Vulin.

Obraćajući se direktorima socijalnih ustanova, Vulin je poručio da je dobro što formiraju svoje udruženje, koje će im omogućiti da podignu svoj glas u javnosti, koja, kako je dodao, uvek kaže da su institucije socijalne zaštite krive za nešto i kad nisu.

"Voleo bih da, pre nego što neko počne da kritikuje bilo koju ustanovu socijalne zaštite, uđe u jednu od njih, da vidi sa koliko ljubavi i pažnje ovi ljudi postupaju sa korisnicima, koji su često ostavljeni od čitavog društva, nekad i od svoje porodice ali nikad nisu ostavljeni od nas", zaključio je Vulin.

Sutra otvaranje adaptiranog objekta Privremenog prihvatnog centra

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin i ambasador Norveške u Srbiji Arne Sanes Bjornstad otvoriće sutra adaptirani objekat Privremenog prihvatnog centra za migrante u Preševu.

Kako je saopštilo Ministarstvo, u adaptiranom objektu su završeni radovi na uređenju i proširenju kapaciteta.

Adaptaciju Privremenog prihvatnog centra finansirala je Kraljevina Norveška.

Vulin će potom, sa šefom Misije Međunarodne organizacije za migracije u Srbiji (IOM) Lidijom Marković i regionalnim koordinatorom IOM-a za Zapadni Balkan, Ðanlukom Rokom otvoriti novi ulazni Tranzitni centar za migrante u Miratovcu.

Novi tranzitni centar za migrante podignut je sredstvima IOM-a.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin: Nikad veća izdvajanja za ustanove socijalne zaštite

Izvor: Blic, 16.Dec.2015

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da je za ustanove socijalne zaštite za narednu godinu izdvojeno 700 miliona dinara, što je najviše u istoriji tog Ministarstva, najavljujući da je prvi cilj da se 2016. privede kraju proces licenciranja...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.