Vulin: Ne možemo dobre odnose s fašističkom politikom

Izvor: N1 televizija, 06.Avg.2016, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Ne možemo dobre odnose s fašističkom politikom

Srbija ne može da gradi dobre odnose sa fašističkom politikom koja se javlja u Hrvatskoj, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksanadar Vulin.

Vulin je rekao da Srbija ne želi da ima sa Hrvatskom odnose opterećene trzavicama i lošom prošlošću, nego odnose u kojima se gleda napred i u kojima se nešto stvara.

"Ali, kada imate proslavu `Oluje` u kojoj se na najbrutalniji način ponovo podiže ustaštvo, gde se pevaju >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << ustaške pesme i ponižavaju preostali Srbi i preti Srbiji, onda je jako teško govoriti o dobrim i boljim odnosima", rekao je Vulin.

On je ocenio da je Srbija odgovorna i ozbiljna država, dok Hrvatska "nije u stanju da se otrgne od ludila fašizma", a ta se razlika mogla uočiti u prethodna dva dana prilikom obeležavanja 21 godine od stradanja Srba i njihovog progona iz Hrvatske.

"U Busijama je bilo više od 20.000 ljudi i niko nije zapalio ni hrvatsku niti bilo koju drugu zastavu i nije rekao nijednu ružnu reč. Predsednik vlade nije pozvao na osvetu, ni na sukobe, već je izrazio tugu i rekao da ćemo nastaviti da gledamo u budućnost", podsetio je Vulin.

Za razliku od toga u Kninu se, kako je istakao, nije čula nijedna reč o miru, o suživotu ili žaljenje za ubijenima i proteranima nego "smo imali fašiste, ustaše, Tompsona i predsednicu Hrvatske koja je rekla da je Oluja bila `etički besprekorna akcija`".

"Čuli smo ustaše, vraćanje fašizma u zvaničnu hrvatsku politiku, čuli smo teške reči", rekao je Vulin.

Izvor: N1/Tanjug

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.