Vulin: Lekovito je govoriti o fašizaciji političkog života

Izvor: Radio 021, 23.Jun.2015, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Lekovito je govoriti o fašizaciji političkog života

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da je za odnose Srbije i Hrvatske lekovito govoriti o fašizaciji političkog života.

"Lekovito je za odnose Srbije i Hrvatske govoriti o fašizaciji političkog života, lekovito je govoriti da se na stadionu pojavio kukasti krst i da čitav stadion viče - za dom spremni. Mislim da je to pomoć prijateljima u Hrvatskoj kada im kažemo da smo spremni da se zajedno borimo protiv fašizacije", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << rekao je Vulin.

On je dodao da nije nekulturno govoriti istinu, ali da je nekulturno i nedomaćinski kada se na ulazu u Jadovno, jednu od najstrašnijih jama u istoriji civilizacije, okupi "više stotina povampirenih ustaša koje smatraju da jama nije bila dovoljno puna".

Upitan za njegovu izjavu o Alojziju Stepincu, Vulin je rekao da je on samo postavio pitanje - da li je moguće da neko ko je bio zvanični vrhovni vikar, vojni sveštenik, komandant vojnih sveštenika, može da bude svetac.

"Samo se onda pitam šta je sa dušama koje su pobili isti ti. Probajte da zamislite da bilo koji svetski zvaničnik ode u Mauthauzen ili bilo koji drugi koncentracioni logor Nemačke, položi venac na spomenik pobijenim ljudima, a onda sa njihovog groba ode do groba komandanta logora i položi isti taj venac. Ne bi išlo",  rekao je Vulin.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.