Vulin: Durakoviću se izgleda priviđam

Izvor: Mondo, 07.Okt.2016, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Durakoviću se izgleda priviđam

Ministar za rad, zaposljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio da do sada nije komentarisao izbore u BiH i da se verovatno "priviđa" Ćamilu Durakoviću.

Foto: TANJUG/ foto HINA/ Daniel KASAP

On je dodao da je zabrinut zbog poruka da na izborima u Srebrenici ne može da pobedi Srbin.

Vulin je, komentarišući Durakovićevu izjavu da nije u redu što političke dogadaje u Srebrenici komentarišu predsednik Srbije i ministri Ivica Dačić >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i Vulin, rekao da do sada nije komentarisao izbore u BiH i u Srebrenici i da se u izbore ne meša.

"Iz nekog razloga mu se priviđam. On verovatno zna zašto. A ja niti sam se u izbore u BiH mešao, niti mislim da se mešam", rekao je Vulin novinarima.

Međutim, kaže, budući da ga je Duraković pomenuo, ne može a da ne prokomentariše situaciju u Srebrenici i poruke koje se čuju.

Tako kaže da se na osnovu Durakovićevih reči potvrđuju izjave reis-l-ulema Husena Kavazovića da ''Vlasi ne mogu da vladaju Srebrenicom'', odnosno da mu se to zapravo nije omaklo, kako je tvrdio Bakir Izetbegović.

"Izgleda da mu se nije omaklo. Zabrinut sam da postoji mesto u Evropi gde je za pobedu, ili poraz na izborima važno koje ste vere i nacije", rekao je Vulin.

On je istakao da nigde u Evropi ne postoji mesto gde je za pobedu ili poraz na izborima važno koje ste vere i nacije.

"Zamislite kada bi neko od Srba, funkcioner Srbije, predstavnik SPC, rekao da Bošnjak, musliman, katolik, ne može da bude gradonačelnik Beograda ili ne može da pobedi u Novom Sadu zato što nije Srbin. To bi bilo za svaku osudu", rekao je Vulin.

On je naveo da ne može da razume i prihvati da u Srebrenici ne može da pobedi Srbin ili Bošnjak prostom voljom glasača, a ne zato što je ove ili one nacije.

"To ne mogu da razumem i to zameram Durakoviću, zbog amtmosfere u kojoj je legitimno iznositi stav da Srbin ne može da pobedi na izborima", istakao je Vulin.

On je istakao da je zabrinut zato što ne postoje osude takvih ideja i priča.

"Nadam se da će svi zajedno progovoriti i reći da je potpuno svejedno koje ste vere i nacije i da je bitno da su na višepartijskim izborima birači glasali za vas. Tu bi moralo sve da počne i da se završi. Nadam se da će Duraković to razumeti kao što razume svako kome je stalo do mira i stabilnosti u regionu", rekao je Vulin.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija da bude deo dogovora o vraćanju ljudi iz Avganistana

Izvor: Beta, 07.Okt.2016

Državni sekretar u ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Ivanišević izjavio je danas da je zamolio ambasadora Austrije u Beogradu Johanesa Ajgnera da pomogne Srbiji da bude uključena u dogovor postignut izmedju zemalja EU i Avganistana o legalnoj proceduri vraćanja...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.