Izvor: B92, 18.Feb.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukovic: Maticeva televizija neprihvatljiva

Savetnik predsednika Crne Gore Miodrag Vukovic kritikovao je najavu predstavnika savezne vlade da ce uskoro poceti rad jugoslovenska televizija koja ce pokrivati i podrucje te republike. "Formirati jugoslovensku televiziju, a da Crna Gora nema pojma o tome ko je nju formirao, kakva je njena programska orjentacija, ko je vlasnik i kako ce funkcionisati, apsolutno je nelogicno", rekao je Vukovic jagodinskoj TV "Palma plus", prenosi Beta.

Nakon montaze odasiljaca za program tzv. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Jugoslovenske televizije, na vojnom objektu na vrhu planine Bjelasica isti uredjaj se montira i na vojnom objektu na vrhu Lovcena, dok se montaza jos jednog repetitora pomenute televizije na vojnom ovjektu na Sjenici nedaleko od glavnog grada Crne Gore, obavlja u petak, javlja dopisnik programa B2-92 iz Podgorice. Iako je Jugoslovenska televizija osnovana bez saglasnosti Crne Gore, nadlezni funkcioneri najavili su da se emitovanje takvog programa nece dozvoliti. Od cetvrtka je novi "JU - program" ipak poceo da se reemituje na teritoriji Crne Gore. Poseban problem, javljaju podgoricki mediji, predstavlja cinjenica da signal ovog programa ili onemogucava ili otezava emitovanje pojedinih crnogorskih televizija. U nadleznim republickim institucijama isticu da se za dobijanja odobrenja za emitovanje tog programa niko nije obracao, podsecajuci da odobrenja za radio-difuzne frekvencije na podrucju Crne Gore izdaje Vlada Crne Gore.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.