Izvor: Blic, 16.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukovi kolju ovce

Vukovi kolju ovce

KRAGUJEVAC - U domaćinstvu Jovana i Milana Milutinovića, u selu Gornja Sabanta kod Kragujevca, zveri su pretprošle noći zaklale pet ovaca i jedno jagnje.

Prema rečima domaćina, vukovi ili šakali su oko tri sata izjutra upali preko ograde u tor udaljen dvadesetak metara od glavnog puta Kragujevac-Jagodina i komadali ovce.

- Šteta je oko 2.000 evra jer su zaklane i ovce rase viterberg. Poslednji put su vukovi silazili u ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kraj pre 50 godina, tako se sećaju najstarije komšije. Ali, u poslednjih mesec dana već tri puta sakate stada u Gornjoj Sabanti, gde je stradalo ukupno 26 ovaca - kaže Jovan Milutinović.

Tri ovce iz stada Milutinovića su preživele napad, a jednoj od njih je veterinar zašivao velike rane na vratu i trbuhu.

Napada vukova nisu pošteđena ni okolna sela, tako je u Velikim Pčelicama zaklano 20 ovaca, a u Orašju i Sugubini još na desetine. Hajke na zveri još nisu organizovane jer su seljani mislili da im štetu pričinjavaju psi, pa su neke i bespotrebno ubijali.

Oštećeni meštani sela oko Kragujevca očekuju pomoć gradskih vlasti u saniranju velike štete koju su pretrpeli. U isto vreme očekuju da će lovci organizovati hajke na vukove kako bi mirno dočekali zimu.

Nebojša Radišić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.